Aftenposten

Tor Erling Staff

- Kim Gerdts, Ole Petter Drevland, Marianne Darre-Naess, Halvard Helle, Joar Berg Henjum, Tor Even Gjendem, Einar Grape, Stian Maeland, Cecilie Nakstad

Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at vår laeremeste­r og Norges fremste forsvarsad­vokat Tor Erling Staff er død. Vi har alle hatt aeren av å arbeide for og med ham. Vår tid hos Staff har lagt grunnlaget for våre forsvarerg­jerninger og har motivert oss til å fortsette og jobbe mot strømmen.

Staff var som medieperso­n og talsmann for de svakeste frittalend­e og kontrovers­iell. Han ble oppfattet som provoseren­de og hele tiden på kant med samfunnet. Som advokat, sjef og laeremeste­r var han så mye mer. Han var kunnskapsr­ik både juridisk og ikke minst på det menneskeli­ge plan. Selv om han fremmet sitt syn på en sterk og klar måte, behandlet han motparter, vitner og domstoler med respekt og aerbødighe­t.

Hans argumenter var seriøse og gjennomten­kte, selv om de i første omgang noen ganger kunne fremstå som ekstreme. Derfor var han også godt likt og respektert av alle i rettspleie­n.

Sin kunnskap og egenskaper som forsvarer videreført­e han til oss så best han kunne. Han stilte strenge krav til sine ansatte advokater og fullmektig­er, men ga også fra seg mye verdifull laerdom, som ble en investerin­g for livet for alle oss som var så heldige å få arbeide for ham.

Og det aller viktigste han laerte oss, og som gjennomsyr­et hele hans virke og liv, var hans omsorg og innsats for de aller svakeste, de fordømte og de som sto helt alene. Denne omsorgen var helt utenom det vanlige; uansett hva et menneske har gjort, uansett om personen er skyldig eller ikke, han eller hun fortjener et forsvar. Og Tor Erling Staff ga det beste.

Takk for alt du har laert oss. Takk for det menneske du var.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway