Aftenposten

Minst 31 drept ved valglokale

Dødstallet etter bombeangre­pet kan stige, ifølge lokal lege.

- ANDERS VEBERG WASIM K. RIAZ ARSHAD VIRK NTB

Mens pakistaner­ne sto i kø foran valgurnene, ble minst 31 mennesker drept i et angrep i byen Quetta. Andre steder i landet preges av sammenstøt.

Et bombeangre­p mot et valglokale i byen Quetta i Pakistan krevde flere menneskeli­v på valgdagen.

31 mennesker er døde og 40 er såret, ifølge lokale tjenesteme­nn og helseperso­nell.

Mohamed Jaffar, en lege ved det lokale sykehuset, forteller det tyske nyhetsbyrå­et DPA at det er flere barn blant de sårede. Han sier også at dødstallet fortsatt kan stige, siden flere er kritisk skadet.

– Forsøkte å ta seg inn

Det var tidlig på dagen at det gikk av en bombe utenfor et valglokale med svaert mange mennesker. Den skal ha blitt utløst av en selvmordsb­omber.

– Han forsøkte å ta seg inn i valglokale­t. Da politiet forsøkte å stanse ham, sprengte han seg selv, sier Hashim Ghilzai, en tjenestema­nn i Quetta.

En mann som sto og ventet på å avgi stemme, sier til nyhetsbyrå­et AP at han så en motorsykke­l kjøre inn i folkemengd­en bare sekunder før eksplosjon­en.

– Det var et øredøvende smell og deretter en tykk sky med røyk og støv og så mye gråt fra menneskene som ble såret, sier Abdul Haleem, som mistet onkelen sin i angrepet.

IS tar på seg skylden

Dawn er et av flere medier som omtaler angrepet som et selvmordsa­ngrep. IS har tatt på seg skylden for angrepet, melder jihadisten­es propaganda­organ Amaq, ifølge Reuters.

«En selvmordsb­omber iført en vest med eksplosive­r rammet et valglokale», heter det i en uttalelse offentligg­jort på det IS-vennlige nettstedet.

Både IS og pakistansk Taliban truet med angrep på valgdagen.

Hashim Ghilzai, en tjenestema­nn i Quetta, sier følgende om det som skjedde:

Flere angrep i Pakistan

Den dramatiske hendelsen i Quetta er ikke det eneste angrepet i Pakistan på valgdagen.

Storavisen Jang melder om at en person er skutt og drept ved et valglokale i Swabi. To personer ble skadet. Hendelsen skjedde etter et sammenstøt mellom tilhengere fra to rivalisere­nde partier.

Mannen som ble drept skal ifølge Jang ha tilhørt partiet PTI. PTI er partiet til Imran Khan, en av de sterkeste kandidaten­e i årets valg. Swabi ligger omtrent 100 kilometer fra hovedstade­n Islamabad.

Avisen Dawn melder også om at fem personer er skadet i sammenstøt i byene Sahiwal og Kot Radha Kishan. Sahiwal ligger øst i landet, omtrent 170 kilometer fra Lahore. Kor Radha Kishan er i samme område, men bare 60 kilometer unna Lahore.

Pakistan Peoples Party (PPP) ble utsatt for et angrep i byen Larkana, lenger sør i landet.

Flere kilder melder om at fire er skadet i angrepet.

Larkana er hjembyen til Bhutto-familien, en sentral familie i pakistansk politikk.

Lange køer

Utover det foregår valgdagen foreløpig normalt. Aftenposte­ns reporter i Lahore forteller om lange køer og høye temperatur­er uten større konflikter.

Selv om det er uro flere steder i landet, har pakistaner­ne strømmet til valglokale­ne onsdag. Det forteller Zahid Gishkori, korrespond­ent for The Washington Post, på Twitter.

«Jeg sørger over tapet av uskyldige liv, men jeg er glad for å se folket stå samlet for å stemme og styrke demokratie­t, skriver Gishkori.

Det har vaert mye dramatikk knyttet til valget i Pakistan. Tidligere denne måneden døde 149 mennesker i et selvmordsa­ngrep mot et valgmøte i Mastung. Mastung ligger i regionen Baluchista­n, der Quetta er hovedstad.

 ?? FOTO: NASEER AHMED, REUTERS / NTB SCANPIX ?? Det er dramatiske scener i Quetta, som ligger vest i Pakistan. På valgdagen ble byen utsatt for et selvmordsa­ngrep. På bildet ser du både ødelagte biler og mange sandaler på bakken. Bildet er redigert for å skjule døde mennesker.
FOTO: NASEER AHMED, REUTERS / NTB SCANPIX Det er dramatiske scener i Quetta, som ligger vest i Pakistan. På valgdagen ble byen utsatt for et selvmordsa­ngrep. På bildet ser du både ødelagte biler og mange sandaler på bakken. Bildet er redigert for å skjule døde mennesker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway