Aftenposten

Disse sjekkes for asyljuks eller trygg retur

-

STATSLØSE PALESTINER­E – JORDANSKE BORGERE

Helt siden 2011 har UDI jobbet med å tilbakekal­le oppholdsti­llatelser og statsborge­rskap til personer som oppga å vaere statsløse palestiner­e, men som viser seg å vaere jordanske borgere. Fra 2012–2017 har

UDI fattet minst 105 tilbakekal­lsvedtak. Rundt 130 saker er ennå ikke avgjort.

SOMALIERE

Politiet og UDI avdekket omfattende ID-juks og asylløgn fra personer som oppga å komme fra Somalia. Mange kom i virkelighe­ten fra Djibouti eller Etiopia. I tillegg skal 1600 somaliere, som har fått opphold i Norge de siste tre årene, gjennomgås med tanke på tilbakekal­l grunnet en tryggere situasjon i hjemlandet.

SRI LANKA

Siden 2016 har alle fra Sri Lanka som søker om permanent opphold, blitt vurdert for tilbakekal­l. Sri Lanka regnes som som trygt for tamiler etter borgerkrig­ens slutt.

SYRIA

Det er avdekket at flere syriske flyktninge­r før borgerkrig­en i Syria, søkte asyl som irakere. Det er også avdekket flere saker der personer med innvilget asyl, har reist tilbake. ETIOPIERE FOR TUR

Situasjone­n i Etiopia har bedret seg så mye at norske myndighete­r nå vil vurdere oppholdet for 521 etiopiske flyktninge­r, som har fått asyl de siste tre årene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway