Aftenposten

Viste klare svakhetste­gn

- STEFFEN STENERSEN

Nairo Quintana vant, mens Chris Froome viste klare svakhetste­gn. Nå begynner det å spøke for en ny Tour de France-seier for briten.

– Geraint Thomas har vaert den beste rytteren i år, og fortjener å vinne den gule trøyen.

Det sa TV2s sykkeleksp­ert Thor Hushovd da rytterne naermet seg mål den 17. etappen i årets Tour de France.

Den endte med seier til colombians­ke Nairo Quintana, som kjørte seg inn kampen om en pallplass. Men bak fikk Chris Froome, den store favoritten før rittet, slite tungt. Inn mot mål hadde Thomas i gult kjørt fra sin lagkamerat, og til slutt hadde Froome tapt over 40 sekunder til sammenlagt­lederen.

– Han er helt kokt, sa TV2-ekspert Johan Kaggestad.

I tillegg rykket Froome ned til tredjeplas­s i sammendrag­et, bak Tom Dumoulin.

Quintana rykket

Med sine 65 kilometer var det den korteste etappen i rittet på 30 år, men det ble langt ifra noen dans på roser for det.

Det steg fra første pedaltråkk, og det ble tidlig klart at det kun var de sterkeste klatrerne som kom til å ligge i front.

Estiske Tanel Kangert fikk tidlig en god ledelse oppover fjellsiden­e, og Astana-rytteren imponerte. Samtidig tapte han mye tid da de store sammenlagt­kanonene satte opp farten.

Mange har ventet på Movistars Nairo Quintana til å utfordre ledertrøye­n, og sammen med Rafael Majka klarte han å komme seg løs. De to tok igjen Kangert med 8,5 kilometer igjen, mens irske Dean Martin kom halsende et lite halvminutt bak, med hovedfelte­t litt over minuttet bak de to i tet.

Men Quintana mente alvor, og valgte med seks kilometer igjen til målgang i Saint-Lary-Soulan å kvitte seg med Majka, for å prøve å ta så mye tid som mulig i sammendrag­et. Før etappen lå han fire minutter bak den gule trøyen.

Imponerte igjen

Sky-toget gjorde som vanlig jobben med å kjøre på sine sammenlagt­kanoner, og Geraint Thomas i gult imponerte nok en gang, det samme gjorde unge Egan Bernal, som dro Thomas og Froome opp de stupbratte fjellveien­e.

Nå gjenstår kun én fjelletapp­e samt en tempoetapp­e for sammenlagt­rytterne til å gjøre en forskjell på sammenlagt­listen.

Dermed skal det mye til for at Geraint Thomas taper den gule trøyen.

 ?? FOTO: CHRISTOPHE ENA/TT NYHETSBYRÅ­N ?? Chris Froome (t.h.) klarte ikke å ta sekunder på Geraint Thomas og den gule trøyen.
FOTO: CHRISTOPHE ENA/TT NYHETSBYRÅ­N Chris Froome (t.h.) klarte ikke å ta sekunder på Geraint Thomas og den gule trøyen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway