Aftenposten

Utsolgt utekino på Preikestol­en

- TOR INGE JØSSANG RAGNHILD SOFIE SELSTØ Stavanger

1100 billetter forsvant fra billettluk­en innen de første 10 minuttene. Ytterliger­e ti minutter senere var alt utsolgt.

– Vi forventet stor interesse for arrangemen­tet, men dette går over all forventnin­g, sier ordfører i Forsand kommune, Bjarte Sveinsvoll Dagestad (H).

Billettene ble solgt for en hundrelapp, inkludert parkerings­avgift.

– Det er ikke mål å tjene penger på dette. Men det er selvsagt noen utgifter vi må dekke, forteller Dagestad.

Sandnes, Stavanger og Strand kommune, Rogaland fylkeskomm­une, Østerhus og SFF er noen av aktørene som har gått sammen i et spleiselag for å holde prisene nede..

Seks internasjo­nale mediehus

Det var ti ledige plasser for mediehus, men bare seks stiller når filmen vises.

Reisemål Ryfylke, Destinasjo­n Haugesund og Haugalande­t og Region Stavanger sendte ut en åpen, internasjo­nal invitasjon til reiselivsm­agasiner med tilbud om å få dekket reise og opphold.

PR-sjef i Region Stavanger, Gunhild Vevik, tror det kan skyldes kort påmeldings­frist, ettersom det sent ble avklart når filmvisnin­gen skulle skje. Hun opplyser at mediene kommer fra Danmark, Russland og Spania.

På grunn av inngåtte avtaler har hun ikke anledning til å gå ut med navnet på publikasjo­nene, men opplyser at det kommer ett mediehus med internasjo­nalt fokus.

Handling fra Kashmir

– Vi arrangerer 75–80 presseture­r årlig, og dette inngår som en av disse. Vanligvis er det lang planleggin­gsperiode. Det var flott at noen hadde anledning til å komme på tre ukers varsel, sier Vevik.

Spørsmålet er om det vil gi nok oppmerksom­het til å befeste at Preikestol­en er norsk – ikke indisk, slik filmen gir inntrykk av.

– Det klarer dere ikke med noen danske, russiske og spanske medier?

– Jo, det skal vi klare. Vi har jo klart å få Preikestol­en som location for filminnspi­llinger, men klarer ikke alltid å styre storyen til de store filmselska­pene. Men det er ingen tvil om at Preikestol­en ligger i Norge, svarer Vevik.

– Mediene er voldsomt opptatt at filmens handling er i Kashmir. Jeg tror denne førpremier­en vil sette spor og gi enda flere kunnskap om lokasjonen og Preikestol­en. Dette blir en folkefest og «once in a lifetime» opplevelse. Slik sett kommer det til å få en god reklamever­di både nasjonalt og internasjo­nalt, kommentere­r ordfører Dagestad.

 ?? FOTO: CARINA JOHANSEN, NTB SCANPIX ?? I november i fjor hang skuespille­r Tom Cruise i en rigg utenfor Preikestol­en. 1. august skal filmen vises her.
FOTO: CARINA JOHANSEN, NTB SCANPIX I november i fjor hang skuespille­r Tom Cruise i en rigg utenfor Preikestol­en. 1. august skal filmen vises her.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway