Aftenposten

Agneta Hammernes

- På vegne av Torunn og Rolf, Kjell og Jetmund Berit Maurstad

Det var en trist beskjed vi fikk søndag 15. juli da Per ringte og fortalte at Agneta hadde gått bort. Hun slet med kreft i mange år, først med brystkreft og senere med spredning til andre deler av kroppen. Agneta gjennomgik­k mange cellegiftk­urer, men prøvde likevel å leve et tilnaermet normalt liv.

Jeg ble kjent med Agneta på besøk i Lerum i 1971. Jeg kjente hverken henne eller Per så jeg grudde meg litt, men en blid og elegant Agneta åpnet døren og vi hadde god kontakt fra første stund. Det ble en hyggelig helg og veldig mange koselige stunder siden.

Agneta ble enke med to små barn, Stefan og Susanne, allerede som 21-åring. Heldigvis bodde foreldrene i naerheten, og etter en tid traff hun Per som studerte i Göteborg. Jetmund og jeg fikk vaere forlovere da de giftet seg i 1972. Agneta var alltid lavmaelt og elegant.

Det var typisk at hun valgte en eneste langstilke­t rød rose til brudebuket­t. Familien flyttet etter hvert til Norge og det ble mange hyggelige sammenkoms­ter hos hverandre. Agneta likte å gjøre det hyggelig rundt seg og alt var alltid så delikat og pent.

Vi lo litt da den nyinnflytt­ede svenske damen pyntet geitostski­vene med slangeagur­k. Etter noen år kom Linn-Marie til verden og Per fikk oppdrag i Zambia. Det ble tilsammen fem år i Afrika og Per og Agneta har fått se mye av verden sammen, både i jobb og på ferier.

Vi synes Agneta gikk bort så altfor tidlig, men hun fikk oppleve at alle barna er blitt godt etablerte, og hun gledet seg mye over barnebarn og til og med oldebarn. Det var godt for Agneta at LinnMarie og hennes lille familie kom hjem fra Paris og bosatte seg i Oslo.

Da hadde hun alle i naerheten. Vi savner Agneta og hennes lune, gode vesen! Våre tanker går til Per, Stefan, Susanne og Linn-Marie og deres familier. Men Agneta, etter deg er det så mange gode minner og mye kjaerlighe­t!

Hvil i fred, kjaere Agneta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway