Aftenposten

Ståle Bentzen

- Per S. Nordby John Miller

Det var med stor sorg vi fikk høre at Ståle Bentzen var død. Hjertet stoppet plutselig 16. juli under en svømmetur i naerheten av hans kjaere sommersted på Tjøme. Ståle ble 72 år gammel. Vi traff Ståle tilfeldig på Drøbak golfbane tidlig på 90-tallet. Kjemien mellom oss var god og det ble en treerball som kom til å vare i 26 år.

Vi var også hyppig på turer til andre baner, saerlig i Sverige, men også til andre baner både i Norge og i utlandet. Noen ganger alle tre, andre ganger bare to av oss i forskjelli­ge settinger.

Vi tre meldte oss samtidig inn i Hauger golfklubb da den åpnet i 1996. Dette ble vår faste base og siste runde spilte vi sammen 27. juni i år. Etter hvert ble vi kjent med hverandres familier og vi hadde også en del sosial omgang. Yrkesmessi­g ble Ståle naermest født inn i restaurant­bransjen. Hans far drev bl.a. restaurant­en på Hovedøya og fra 1960 Grefsenkol­len Restaurant.

Grefsenkol­len ble etter hvert drevet som en familiebed­rift. Ståles foreldre, hans kone og to barn deltok alle i arbeidet med å gjøre Grefsenkol­len til et populaert spisested. I 2008 ble Grefsenkol­len solgt.

Ståle var en god og trofast venn og nesten alltid i godt humør. Han var den yngste av oss, og den beste golfspille­ren. Hans død var et stort sjokk.

Våre tanker går nå spesielt til Åsta og sønnene Sturla og Ola som har mistet en trofast og snill mann og far.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway