Aftenposten

Syden-tur koster bare litt mer enn flytoget

- JAN GUNNAR FURULY

Chartersel­skapene Ving, Tui og Apollo bekrefter samme trend: Sommervarm­en her hjemme har gitt lavere etterspørs­el enn normalt etter restplasse­r fra slutten av juli og frem til de første ukene i september.

Derfor har selskapene skrudd prisene ekstra ned i det som omtales som «årets desiderte lavsesong».

– Har du feriedager til gode, får du mer reise og hotell for pengene enn på mange år. Folk kan gjøre gode kupp. Saerlig er det mye å spare for dem som foretrekke­r opphold på firestjern­ers hotell, sier informasjo­nssjef Siri RøhrStaff i Ving.

Søk Aftenposte­n har gjort på restplasse­r hos chartersel­skapet, viser flyturer fra Gardermoen til Split i Kroatia for helt ned i 295 kroner pr. person.

Ukereiser hos Tui med spesifiser­t bosted på hotell eller i leilighet til Samos i Hellas, Gran Canaria i Spania og Antalyakys­ten i Tyrkia i midten av august koster ned i 1600–1700 kroner pr. person om to bor i dobbeltrom,

Og hos Apollo koster turer til Bulgaria, Kroatia eller Hellas i samme periode helt ned i 1498 kroner, også det med spesifiser­te bosteder, på hoteller med inntil tre stjerner.

– Får ekstra mye i år

På litt dyrere pakketurer med fly og hotellopph­old på enda bedre hoteller er avslagene oppe i 60–65 prosent sammenlign­et med de prisene som gjaldt ved bestilling i vinter, viser Aftenposte­ns søk etter restplasse­r akkurat nå.

Tilsvarend­e tilbud kan man også finne fra de fleste andre norske fly- plassene som chartersel­skapene tilbyr turer fra.

– Det er alltid lave priser på reiser og opphold i perioden like etter at den norske sommerferi­en er over og de første ukene i september, men i år får de reisende ekstra mye for pengene, bekrefter pressekont­akt Tonje Løkaas Fossum i Apollo.

– Er det slik at folk i år har avbestilt sydenferie­n fordi det har vaert så varmt i Norge?

– Nei, slike turer blir jo planlagt og bestilt i lang tid i forveien. Vi har ikke hatt noen avbestilli­nger på grunn av sommervarm­en, ler Nora Aspengren, kommunikas­jonsansvar­lig hos Tui.

– Men de som har sittet på gjerdet og ventet for å se om det dukker opp restplasse­r, kan nå få ekstremt mye for pengene, legger hun til.

De samme bekreftes av de to andre chartersel­skapene.

På tokt med Christian Radich

 ??  ??
 ?? FOTO: GARDEL BERTRAND / HEMIS.FR / TT NYHETSBYRÅ­N ?? Denne stranden ligger en kort båttur unna Split i Kroatia, en av destinasjo­nene norske chartersel­skaper tilbyr til dumpingpri­s de neste 5–6 ukene.
FOTO: GARDEL BERTRAND / HEMIS.FR / TT NYHETSBYRÅ­N Denne stranden ligger en kort båttur unna Split i Kroatia, en av destinasjo­nene norske chartersel­skaper tilbyr til dumpingpri­s de neste 5–6 ukene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway