Aftenposten

Har dynket banene med 2000 liter vann i minuttet

- SINDRE TRYGSLAND

Norway Cup-arrangøren har vannet banene i en uke for å rekke turnerings­starten. Og de har planen klar for å hjelpe spillerne med å takle varmen.

Sommeren 2018 har vaert preget av sol og høye temperatur­er. Inn mot turneringe­n har arrangøren meldt om at banene har vaert faretruend­e tørre som et resultat av dette.

– Vi er bekymret for forholdene på Ekebergsle­tta i år, da vi har hatt en usedvanlig tørr start på sommeren, meldte generalsek­retaer Tony Isaksen for en uke siden.

Han siktet til at knusktørre baner kan øke sjansen for skader på spillerne.

– Som et normalt år

Derfor har Norway Cup tatt grep.

– Siden den meldingen gikk ut, har vi brukt nettene til å dynke banene med ca. 2000 liter i minuttet fra klokken 23.00 til 02.00 hver natt. Resultatet er at banene ser litt mindre brune ut, nesten grønt noen steder. Overflaten er mye bedre, og banene er nå som et normalår, sier Lars Grimsgård i sikkerhets­avdelingen til Norway Cup.

– Vi forventer som et resultat av vanningen at skadene ikke blir flere enn i et normalår, og heller ikke mer alvorlige.

Vanntåkean­legg

Det meldes om lettere regn i åpningshel­gen, men så skal det bli opphold og varme temperatur­er. Ekstremvar­men uteblir trolig, men med mellom 20 og 25 grader i luften, kan det by på utfordring­er.

Derfor har Norway Cup lagt til rette for at spillerne skal takle varme bedre.

– Spillerne skal få kjøle seg i et vanntåkean­legg for å redusere faren for overopphet­ing. I tillegg har vi mange bøtter med kaldt vann som laglederne henter før kamp. Da gjør vi så godt vi kan for å holde kroppstemp­eraturen nede, sier Grimsgård.

– Skulle vi få det vaeret vi har nå gjennom turneringe­n, vil det alltid vaere en mulighet for at noen kan oppleve varmesjokk. Men vi er i dialog med Norsk Folkehjelp om behandling av dette.

 ?? FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT/NTB SCANPIX ?? I morgen starter Norway Cup. Også i år blir det stappfullt av barn, unge og foreldre på Ekebergsle­tta.
FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT/NTB SCANPIX I morgen starter Norway Cup. Også i år blir det stappfullt av barn, unge og foreldre på Ekebergsle­tta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway