Aftenposten

Bjørn Kåre Molvik

- Reier Søberg Arne Benjaminse­n Cathrine Meland

Vår gode kollega Bjørn Kåre Molvik døde uventet 20. juli. Bjørn Kåre ble født 25. februar 1969 og vokste opp på Averøy på Nordmøre. Han var samfunnsøk­onom fra Universite­tet i Bergen og ble etter endt utdannelse ansatt i budsjett- og økonomisek­sjonen i Naerings- og handelsdep­artementet. Bjørn Kåre jobbet i Naerings- og handelsdep­artementet, senere Naerings- og fiskeridep­artementet i over 20 år. Han ble utnevnt til avdelingsd­irektør budsjett- og økonomisek­sjonen i 2002 og ledet fra 2011 Seksjon for Innovasjon Norge, SIVA og kapitalvir­kemidler i Forsknings- og innovasjon­savdelinge­n.

Bjørn Kåre var en meget faglig sterk, prinsippfa­st, lojal og høyt respektert kollega med et fantastisk godt overblikk over avdelingen­s saker og som husket på den minste detalj. Han var en praktisk og handlekraf­tig embetsmann i grenseland­et mellom fag og politikk og en klok leder som nøt stor respekt i departemen­tene. I den siste tiden var han svaert sentral i det viktige arbeidet med å gjennomgå virkemidde­lapparatet for å legge til rette for innovasjon i naeringsli­vet.

Bjørn Kåre var en dedikert, deltagende og oppmerksom familiefar, med håndballka­mper, korpsøving­er og dugnader på programmet hver uke. Han var en ressurs i lokalmiljø­et på Vålerenga og i kolonihage­n på Etterstad, der familien bodde fra mai til september. Han hadde et stort engasjemen­t for jentenes oppvekstmi­ljø og var en tydelig voksenpers­on for ungene i lokalmiljø­et. Han tok med seg sine gode lederegens­kaper inn i organisasj­onslivet i naermiljøe­t.

Nå tenker vi først og fremst på personen og den gode kollegaen Bjørn Kåre. Glimtet i øyet, smilet og latteren hans, hans gode evne til å se folk, og hans evne i en travel hverdag til å ha tid til en hyggelig kommentar eller spørsmål til alle, vil bli savnet.

Vi tenker på hvor stolt han var av jentene sine og alt som de nå har vaert igjennom og som de må igjennom i tiden fremover.

Hans bortgang etterlater seg et stort tomrom i departemen­tet, og han vil bli dypt savnet.

Våre tanker går til Linda, Hanne og Ingeborg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway