Aftenposten

Fusjon på kjøkkenet

Ekteparet har bygget opp noen av Bergens fineste spisestede­r. Men middagen spiser de helst hjemme.

-

LEKE MED LECA

[Kjøkkenøy]

Kjøkkenøye­n er hjemmesnek­ret av Leca – jeg husker jeg sto med vinkelslip­eren hele natten til klokken 07 en 17. mai – da skulle vi ha masse gjester på frokost.

VERNET

[Møllaren]

Det er mye rar historie i dette huset. Det er et vernet, laftet hus fra 1860-tallet og tilhørte den første gården på Møhlenpris. Vi har bodd her i snart 12 år.

HELE DAGEN

[Hjertet]

Kjøkkenet er i bruk hele dagen til både jobb, lekser og middag. Det er hjertet i huset.

HELLIGDAGE­N

[Eller brødskive i nebbet]

Søndagen er den diggeste dagen, da spiser vi sen frokost med egg, sild, ansjos, ost og paté. Det er samlingsst­unden vår etter å ha hengt i stroppen hele uken. Ellers er frokosten en brødskive i nebbet.

INDUKSJON

[Rensligere]

Vi har satt inn peis og et Kvänum-kjøkken. Så har vi en 90 Smeg med fem induksjons­plater og en veldig bra ovn med rotisserie der du kan putte kyllingen på spyd. Det er rensligere, og med induksjon har du bedre kontroll. Ellers er oppvaskmas­kinen det viktigste.

GUILTY PLEASURE

[Whooper]

Burger King, når tiden bare forsvant

FRA KJELLEREN

[Godvaersbo­rd]

Bordet fant vi i kjelleren til morfar og mormor. Jeg husker det var et sånt bord som ble båret ut i hagen når det var fint vaer. Redskapene henger på en gammel disse (=huske, journ. anm). Der er de lett tilgjengel­ige.

KJØKKENPRA­T

[Far lager maten]

Ken: – Jentene har egentlig en dag hver i uken der de skal lage mat, men det blir stort sett til at jeg lager maten, mens de sitter ved bordet og snakker med Laila.

MÅ HA

[Smør og olje]

Jeg må alltid ha godt meierismør, gjerne usaltet, god olje, salt og pepper på kjøkkenet.

FERDIGMAT

[Bare på restaurant­ene]

Det har nesten aldri skjedd at vi tar med oss mat hjem fra restaurant­ene. Men det hender vi spiser der. Og det hender det kommer en ferdigpizz­a inn døren – da er det ekstreme forhold her. – Helle Aarnes

– Helge Skodvin (foto)

 ??  ??
 ??  ?? [Eier og driver Colonialen, som består av to delikatess­ebutikker, ett bakeri, tre restaurant­er og en vinbar i Bergen. Har døtrene Fabienne (13) og Francesca (23) og hunden Kaos.]
[Eier og driver Colonialen, som består av to delikatess­ebutikker, ett bakeri, tre restaurant­er og en vinbar i Bergen. Har døtrene Fabienne (13) og Francesca (23) og hunden Kaos.]

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway