Aftenposten

Hva betyr det hvis Trumps tidligere advokat snakker sant?

- TARJEI KRAMVIKEN

Michael Cohen sier at presidente­n visste om et omstridt møte med en russisk advokat.

Donald Trumps tidligere advokat påstår at den davaerende presidentk­andidaten visste om møtet som fant sted i Trump Tower i juni 2016, midt under presidentv­algkampen. Det sier kilder til CNN.

Cohen sier at han var til stede da Trump ble informert om at russere tilbød negativ informasjo­n om motkandida­ten Hillary Clinton. Samtalen ble ikke tatt opp, og Cohen har angivelig heller ikke andre bevis for at han snakker sant.

Dermed kan det ende med at det er ord mot ord mellom Cohen og presidente­n.

En kilde sier til CNN at Cohen er villig til å fortelle sin historie til spesialett­erforsker Robert Mueller.

Tidligere har det kommet frem at Cohen har tatt opp en rekke samtaler han har hatt med presidente­n. På tirsdag offentligg­jorde CNN et opptak der Trump og Cohen diskuterer hvordan de kunne kjøpe rettighete­ne til Playboy-modellen Karen McDougals historie om en påstått affaere med Trump.

Her er fem spørsmål og svar om den siste utviklinge­n i Russland-etterforsk­ningen:

Hva er så viktig med dette møtet?

Dersom Trump visste om og godkjente møtet, slik Cohen påstår, viser det at Trump selv også var villig til å samarbeide med russere som ville påvirke valgkampen. Det beviser imidlertid ikke at det faktisk foregikk noe samarbeid, såkalt «collusion», mellom Trump og den russiske etterretni­ngen GRUs påvirkning­skampanje.

Ingen i Trump-kampanjen varslet kontraette­rretningsb­yrået FBI om saken.

Hvem er Natalja Veselnitsk­aja?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway