Aftenposten

Roglic vant i Pyreneene

Den tidligere skihoppere­n fra Slovenia knuste alle på den siste fjelletapp­en i Tour de France.

- MARIUS DAHL

Geraint Thomas med grepet om sammenlagt­seieren.

– Den siste etappen i Pyreneene har vaert et fyrverkeri. Knapt vaert et kjedelig sekund, oppsummert­e TV 2-kommentato­r Christian Paasche rett før slovenske Primoz Roglic rullet over målstreken av den 19. etappen.

Den tidligere juniorverd­ensmestere­n i hopp var først i mål på den 200 kilometerl­ange etappen med seks kategorise­rte stigninger. 19 sekunder senere kom favorittgr­uppen i mål, med Tour-leder Geraint Thomas på annenplass. Sky-rytteren har derfor fremdeles et godt grep om den gule ledertrøye­n.

– En veldig tøff etappe å vinne

– Hva kan jeg si? Jeg hadde leggene og jeg er veldig fornøyd nå. Det var en perfekt dag, fastslår Roglic på et intervju på TV 2.

– En veldig tøff etappe å vinne. Han angrep flere ganger og ga seg ikke, selv om konkurrent­ene lå på hjul, sier TV 2-ekspert Thor Hushovd.

Romain Bardet ble nummer tre, før Chris Froome, Mikel Landa, Dean Martin og Rafal Majka kom like bak.

Dermed dyttet Roglic Froome ned på fjerdeplas­s i sammendrag­et. Dramaet i Pyreneene er årets siste fjelletapp­e i Touren, dagen før tempoetapp­en som utgjør den 20. og nest siste etappen.

Forbannet Dumoulin

Tom Dumoulin, som lå som nummer to i sammendrag­et, hadde et par minutter å ta igjen på Thomas før etappen. Nederlende­ren ble en av etappens store skuffelser og var svaert misfornøyd med flere ting da han kom i mål.

– Jeg er selvfølgel­ig svaert skuffet, sa han på et intervju på TV 2, etter å ha brukt det stygge, engelske F-ordet. Han mente nemlig Roglic fikk drahjelp av en TV-motorsykke­l underveis i etappen. Dumoulin svarte ikke på om han ville legge inn en protest. Også Nairo Quintana forsvant og falt som en stein på sammendrag­slisten etter sin 19. plass.

Grønne trøyen

Med norske øyne var det egentlig mest interessan­t om Alexander Kristoff kunne ta den grønne poengtrøye­n. Nordmannen er nummer to, langt bak suverene Peter Sagan.

Sagan slet voldsomt underveis, men med en tidslimit på 45 minutter og 11 sekunder, kom slovaken inn før fristen, i samme felt som Kristoff. Da er nok den grønne trøyen offisielt Sagans, da de siste to etappene er på flatmark. Av de norske ble Lotto-rytteren Amund Grøndahl Jansen bestemann da han kom inn som nummer 99, 32 minutter etter Roglic var i mål. Edvald Boasson Hagen kom inn et halvt minutt senere, mens Kristoff berget tidsfriste­n med syv minutter, 38 minutter bak Roglic.

 ?? FOTO: STEPHANE MAHE / NTB SCANPIX ?? Slovenske Primoz Roglic vant den 19.etappen.
FOTO: STEPHANE MAHE / NTB SCANPIX Slovenske Primoz Roglic vant den 19.etappen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway