Aftenposten

Ståle Bruno Bentzen

- Werner Werenskiol­d

En meget god venn og tidligere konkurrent, Ståle Bruno Bentzen døde brått 16. juli. Ståle ble født i Oslo 2. september 1945. Ståle var sosial og inkluderen­de og hadde mange gode venner. Som eneste barn av tidligere purser i SAS, og senere restauratø­r og eier av Grefsenkol­len Restaurant i Oslo, var det liten tvil i farens planer om hvilken yrkeskarri­ere sønnen skulle «velge».

Med Ståles sosiale vesen falt det seg naturlig, og hva ga vel mere perfekt praksis enn å få jobbe i familiebed­riften, fra han var 15 år, sammen med «fatter’n» og «mutter’n», senere også Åsta, som han giftet seg med, samt de to sønnene som etter hvert kom i arbeidsfør alder og var med på å dra lasset i de travleste periodene. Innimellom jobb og utdannelse, godt hjulpet av en entusiasti­sk far, ble Ståle introduser­t til seilsporte­n tidlig på 1960 tallet. Valget falt på Finnjolle. En enmannsbåt som var og fortsatt er, en Olympisk klasse.

Som konkurrent­er, men også svaert gode venner, deltok blant annet Ståle, fire andre norske seilere og undertegne­de i Finn Gold Cup (VM) i La Baule i Frankrike i 1966. Etter en lang uke fortsatte vi to med bil og to Finnjoller på tilhenger, til Attersee i Østerrike for å represente­re Norge i EM. Etter Finnjollen seilte han Yngling, Snipe og I.F., ofte med Åsta som et meget stødig mannskap.

Da han etter mange år sluttet å seile, ble golf den nye fritidsakt­iviteten. Ståle var en familiefar som alltid satte familien først. Han laerte eldste sønnen å seile, først A-jolle og senere Snipe. Han bodde også i korte perioder, vekselvis med Åsta, på Hilton Head i USA, for å følge opp yngste sønn, som således oppnådde tennisstip­end og fullførte studiene der.

De solgte familiebed­riften i 2008, og følgelig hadde Ståle og Åsta mange aktive og flotte år foran seg som pensjonist­er sammen med Sturla og Ola og et barnebarn. Slik gikk det dessverre ikke.

Ståles spesielle og engasjeren­de latter stilnet for alltid, da han fikk et illebefinn­ende i det våte element som han egentlig trivdes så godt i, hele sitt liv.

Våre tanker går til hans naermeste familie.

Vi ønsker fred over Ståles minne, han var en meget god venn for veldig mange.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway