Aftenposten

I dag hylles han i Paris

- REIDAR LØFALDLI

Tom Dumoulin vant gårsdagens tempoetapp­e, men kunne ikke true Geraint Thomas i sammenlagt­kampen.

Det lå noen få spørsmål i luften før den nest siste etappen i årets Tour de France. Kunne Dumoulin kjøre en så god tempo at han hadde mulighet til å ta inn på sammenlagt­leder Thomas, og kunne Chris Froome kjøre så sterkt at han sikret en pallplass?

Det viste seg at både Dumoulin og Thomas leverte. Som sammenlagt­leder startet waliseren sist på tempoetapp­en, og ved første passering hadde han en solid ledelse på Froome og Dumoulin, som lå rundt 15 sekunder bak.

Froome, som lå 2.37 bak lagkamerat Thomas før start, kom i mål på 40 minutter og 50 sekunder.

Like etter kom Dumoulin i mål, hårfint foran Froome. 1,7 sekunder holdt til etappeseie­r for nederlende­ren. I mål var Thomas 14 sekunder bak Dumoulin. Det holdt til tredjeplas­s på etappen og sammenlagt­seier i årets Tour sammenlagt. Dermed blir det nok en stor triumf for Sky-laget.

Siste etappe i dag

I dag avsluttes Tour de France med etappen inn til Paris og opp paradegate­n Champs-Élysées.

Der er det ikke tradisjon for at de sterkeste rytterne i sammenlagt­stillingen trues. Dermed tyder alt på at Thomas kan sykle inn til Paris i gul trøye i dag omgitt av sine lagkamerat­er i Sky.

De norske rytterne tok det rolig i går. Amund Grøndahl Jansen ble beste nordmann med tiden 44.55. Alexander Kristoff klokket inn på 48.10 og Edvald Boasson Hagen kom inn på 46.51.

Peter Sagan og Julian Alaphilipp­e er sikret henholdsvi­s poengtrøya og klatretrøy­a så lenge de fullfører dagens etappe. Pierre Latour er i praksis sikret ungdomstrø­ya med fem 5,31 minutter ned til naermeste konkurrent.

 ?? FOTO: BENOIT TESSIER/NTB SCANPIX ?? Geraint Thomas under gårsdagens tempoetapp­e. Waliseren blir årets sammenlagt­vinner av Tour de France.
FOTO: BENOIT TESSIER/NTB SCANPIX Geraint Thomas under gårsdagens tempoetapp­e. Waliseren blir årets sammenlagt­vinner av Tour de France.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway