Aftenposten

Kristoff vant sjarmøreta­ppen

- NICHOLAS BERGH nicholas.bergh@aftenposte­n.no

Tok sin første etappeseie­r på fire år.

Da Alexander Kristoff (31) rullet inn på Champs-Élysées, hadde han ikke vunnet en Tour de France-etappe på fire år. Men i Paris våknet kjempekref­tene til liv.

Med en rå spurt vant Kristoff foran John Degenkolb og Arnaud Demare. Edvald Boasson Hagen tok fjerdeplas­sen.

Kristoff og Edvald Boasson Hagen (31) var begge blant favoritten­e på gårsdagens avsluttend­e Tour de France-etappe.

Til slutt kunne Kristoff juble på ChampsÉlys­ées. – Det er helt sykt, sa han til TV 2 rett etter målgang.

– Hemningslø­st bra, sa TV 2s Christian Paasche på direkten.

Vant sist i 2014

Blant de norske var det størst forventnin­ger knyttet til Kristoff. Sist gang Kristoff vant en etappe i Tour de France, var i 2014. Det året vant han to ganger - på den 12.- og 15.-etappen.

Årene etter har Kristoff mange ganger vaert naer seier - for eksempel da han ble nummer to bak Sagan på den 13.-etappen i år.

– Jeg ønsker jo å vinne, så litt har det nok gnaget meg at det er fire år siden jeg vant her sist. Men jeg har vunnet andre løp, det er ikke slik at jeg har gått fire år uten seier, sa Kristoff til Aftenblade­t før Tour de France-starten.

I årets Tour har mye ligget til rette for en ny etappeseie­r. Én etter én har konkurrent­ene måttet trekke seg. Derfor var Kristoff én av favoritten­e før gårsdagens etappe.

Bekreftet som vinner

Geraint Thomas kom seg helskinnet gjennom sjarmøreta­ppen. Dermed ble 32-åringen den tredje briten som vinner Tour de France, etter Bradley Wiggins og Chris Froome.

Thomas kom inn i rittet som Froomes høyre hånd. Etter to strake etappeseir­e på etappe 11 og 12 seilet han imidlertid opp som en vinnerkand­idat.

Underveis i etappen ble Thomas hyllet av Real Madrid-stjernen Gareth Bale, som han gikk sammen med på Whitchurch High School i Cardiff.

– Utrolig prestasjon, skrev Bale på sin Twitter-konto.

Tom Dumoulin ble nummer to i årets Tour de France, ett minutt og 51 sekunder bak Thomas.Dumoulin er den første nederlende­ren på topp tre i Tour de France siden Erik Breukink i 1990. Thomas’ lagkamerat Chris Froome ble nummer tre.

 ?? FOTO: BENOIT TESSIER, REUTERS/NTB SCANPIX ?? Alexander Kristoff kunne juble etter gårsdagens etappeseie­r.
FOTO: BENOIT TESSIER, REUTERS/NTB SCANPIX Alexander Kristoff kunne juble etter gårsdagens etappeseie­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway