Aftenposten

Kjaeresten meldte henne savnet

- WENCHE FUGLEHAUG HANNE CHRISTIANS­EN

Tragedien skjedde ved Hovekilen i Arendal.

Nødetatene fikk meldingen i går klokken 11.35.

Den profilerte og populaere langrennsl­øperen Vibeke Skofterud ble funnet på den lille øya Sankt Helena i Hovekilen i Arendal. Hun hadde vaert savnet siden 01.00 natt til i går.

Det var kjaeresten til Skofterud som meldte henne savnet i går kveld, ifølge NRK.

Familien er i sjokk etter den tragiske beskjeden.

– Familien ble varslet av kjaeresten til Vibeke som også meldte henne savnet. Familien fikk beskjed om dødsfallet midt på dagen søndag. De fikk vite at det hadde vaert en tragisk ulykke i skjaergård­en utenfor Arendal, sier Pål Tømmerhoel som er familiens talsperson til NRK.

Han forteller at Vibeke og kjaeresten, Marit Stenshorne, har feriert på en hytte på Tromøya i Arendal siden fredag.

Funnet omkommet

Det var rett før klokken 12.30 i går at Agder-politiet skrev på Twitter at en person var funnet omkommet. De sendte ut en pressemeld­ing der de bekreftet Skofteruds identitet klokken 14. 15.

– Kvinnen er nå identifise­rt, og det er den 38 år gamle Vibeke Skofterud som er den omkomne. Familien er orientert, sier Bård Austad, enhetslede­r ved Agder politidist­rikt.

Skofterud ble erklaert død på stedet av lege fra luftambula­nsen.

– Hun ble funnet av redningssk­øyten Inge Steensland, og det var da en vannscoote­r ved holmen. Alt tyder på at dette var en ulykke, sier Austad.

Han forteller til Aftenposte­n at Skofterud sist ble observert på vannscoote­ren klokken 01.00 i natt i samme farvann som der hun ble funnet.

– Da hun ble meldt savnet gjorde politiet en rekke undersøkel­ser, men det ble ikke igangsatt noen operativ leteaksjon fra vår side da, sier Austad.

Ifølge politiet regnet det i området i natt, og sikten var ikke den beste. Sjøen var til gjengjeld helt flat.

Populaer idrettsutø­ver

Hele Idretts-Norge er i dag i sorg over Vibeke Skofteruds tragiske bortgang.

Hun har gjort stor suksess både nasjonalt og internasjo­nalt som langrennsl­øper. Blant annet ble hun olympisk mester i stafett i 2010 og vant verdensmes­terskapet i stafett i 2005 og i 2011.

Skofterud la opp langrennsk­arrieren i 2015 for å satse på en TVkarriere, og hun har blant annet jobbet som ekspertkom­mentator for Eurosport under OL. Året etter deltok hun i NRKs populaere realityser­ie «Mesternes mester» og kom til finalen sammen med syklisten Thor Hushovd og freestylek­jøreren Andreas Håtveit.

Hun var også med i TV3s «Råskap.»

Sommeren 2015 møtte Aftenposte­n Vibeke Skofterud og portrettin­tervjuet henne, da var hun svaert åpen om alle utfordring­ene hun har hatt i livet, men også alle oppturene.

I samtalen fortalte hun dessuten om gleden ved å vaere ved – og i sjøen.

Andre dødsfall

Dette er andre dødsfallet på kort tid som følge av en ulykke der vannscoote­r har vaert involvert.

Tidligere denne uken døde en 16 år gammel gutt etter et sammenstøt mellom en båt og en vannscoote­r på Rosfjorden i Lyngdal i Vest-Agder.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD, AGDERPOSTE­N ?? Vibeke Skofterud ble funnet på den lille øya Sankt Helena i Hovekilen i Arendal i går formiddag.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD, AGDERPOSTE­N Vibeke Skofterud ble funnet på den lille øya Sankt Helena i Hovekilen i Arendal i går formiddag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway