Aftenposten

Trumps tidligere valgkampsj­ef må stille i retten i morgen

- KRISTOFFER RØNNEBERG

En karaokemas­kin til 150.000 kroner. Klaer til 11 millioner. En Mercedes-Benz SL550. Oppussing for 6,7 millioner kroner av et feriehus utenfor New York.

Rettsdokum­entene levner liten tvil om at Paul Manafort (69) levde et luksusliv før han ble Donald Trumps valgkampsj­ef i 2016. Spørsmålet er om pengene han tjente som politiske rådgiver i denne perioden ble opptjent og registrert på lovlig vis.

Her er fem spørsmål og svar om Manafort-rettssaken:

Hvem er Paul Manafort?

og han ble blant annet gitt aeren for at Trump valgte Mike Pence som sin visepresid­entkandida­t.

Manafort ble sparket av Trump i august samme år, angivelig på grunn av sine tette bånd til russiske maktperson­er.

Hvorfor er han tiltalt?

med på alt Mueller gjør, sier Alan Dershowitz, en tidligere Harvardpro­fessor som står presidente­n naer, til Politico.

Det er fortsatt mulig for Manafort, som har erklaert seg selv ikke skyldig, å ombestemme seg og å inngå et samarbeid med påtalemynd­igheten. Det kan i så fall bety problemer for Donald Trump dersom kampanjeap­paratet hans faktisk samarbeide­t med russerne i 2016.

Trump har forsøkt å distansere seg fra Manafort etter at tiltalen ble kjent.

– Hvor lenge jobbet han for meg? 49 dager eller noe? spurte han

Hvordan påvirker rettssaken Mueller-etterforsk­ningen?

Tre ble drept og syv er såret da to gjerningsp­ersoner åpnet ild mot folk utenfor en bar i New Orleans i Louisiana i USA.

Politiet i den amerikansk­e storbyen sier at de sent lørdag lokal tid rykket ut på meldinger om skyting utenfor en daiquiri-butikk om lag tre mil utenfor New Orleans berømte French Quarter. Dødsofrene, to menn og en kvinne, ble «erklaert døde på stedet», sier polititals­mann Aaron Looney.

Politisjef Michael Harrison, som holdt en pressekonf­eranse ved åstedet natt til lørdag, sier en av de mistenkte trolig var vaepnet med en rifle mens den andre trolig hadde med seg en pistol. (NTB)

 ?? FOTO: BRIAN SNYDER, REUTERS/NTB SCANPIX ?? Paul Manafort (midten) ble møtt av en sint demonstran­t da han stilte i en rettshørin­g i Alexandria i Virginia i mars. I morgen starter rettssaken mot ham.
FOTO: BRIAN SNYDER, REUTERS/NTB SCANPIX Paul Manafort (midten) ble møtt av en sint demonstran­t da han stilte i en rettshørin­g i Alexandria i Virginia i mars. I morgen starter rettssaken mot ham.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway