Aftenposten

Ingen har reist lengre

- sindre.trygsland@aftenposte­n.no

Det chilenske laget har reist over 1270 mil for å vinne Norway Cup.

Vi er i Oslo, men på bane 44 på Ekebergsle­tta kan man få inntrykk av noe helt annet. «Vamos, vamos chilenos». Sangen kommer fra rundt 100 tilskuere på tribunen. De er på plass for å heie på Chiles eneste lag i turneringe­n: Seleccion Quinta Cordillera i G16-klassen.

Målene renner inn

Og de får mye å juble for. 1–0, 2–0, 3–0. Målene renner inn for chilenerne mot norske Bagn IL. Spillerne løper mot supportern­e for å feire med dem.

– Veldig slitsom reise

Seleccion Quinta Cordillera har reist langt for å vaere med i Norway Cup. Det er rundt 12750 kilometer mellom Oslo og Quilpuéomr­ådet på Chiles vestkyst der spillerne kommer fra. Ingen har reist lengre.

– Det har vaert en veldig lang reise, og slitsomt, men støtten fra folk gir oss styrke. Det hjelper veldig. Når vi er slitne, får vi mer styrke av dem, sier tremålssco­rer Matias Ricardo Gonzalez Pinda om støtten.

Spleiselag

I Chile får de lite støtte, så turen til Norge er blitt finansiert gjennom spleiselag. Blant annet Radio Latin-Amerika i Oslo har vaert en stor bidragsyte­r. Laget kom til Norge fra Sverige, der de også spilte en fotballtur­nering.

– Noen av disse guttene kommer fra fattige miljøer, hvor det er mye narkotika og alkohol, forteller Hans Dahle i Radio LatinAmeri­ka, som også er kontaktper­son for laget under Norway Cup.

Chile har, til tross for bare 18 millioner mennesker, gjort det skarpt med landslaget de siste sesongene. Landet har vunnet Copa América, tilsvarend­e EM i Sør-Amerika de to siste gangene. Det har de gjort med enorm innsats og vinnervilj­e.

Ambisjoner om gull

Noe av det kunne man se på Ekebergsle­tta. Seleccion Quinta Cordillera var et nummer for store for sin norske motstander. De spilte med ro, selvtillit og var tøffe i duellene. Den enorme gleden for scoringer viser nok hvor mye dette betyr for dem.

Til slutt endte det med 7–0 mot de norske motstander­ne.

– Vi hadde overtaket og ballen, oppsummere­r Gonzalez Pinda rett etter kampslutt. Han strutter av selvtillit.

– Målet er selvsagt å vinne turneringe­n, forklarer hat trick-helten.

Samtidig står lagkompise­ne og mottar hyllesten fra det som må vaere en av Norway Cups desidert største supporters­karer.

 ?? FOTO: MORTEN UGLUM ?? De chilenske spillerne ble hyllet av supportern­e etter kampen.
FOTO: MORTEN UGLUM De chilenske spillerne ble hyllet av supportern­e etter kampen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway