Aftenposten

Mourinhoop­pførsel kritiseres

– Å vaere manager handler ikke bare om å ta frem sjekkhefte­t, mener Liverpool-legende.

- STEFFEN STENERSEN

– José Mourinho er en fantastisk manager. Ingen kan bestride det. Men nå er det på tide å slutte å sutre og vise at han fortsatt er en vinner.

Det skriver Liverpool-legenden Robbie Fowler i sin spalte i den britiske avisen Daily Mirror.

Ordene kommer etter at den portugisis­ke manageren kom med flere oppsiktsve­kkende uttalelser etter tapet for Liverpool (4–1) i en treningska­mp i USA natt til søndag.

– Jeg ville ikke brukt pengene mine på å se disse lagene, sa Mourinho.

– Handler om å jobbe med de spillerne du har

I tillegg klaget han på dommerne, som han mente egentlig var baseballdo­mmere. Han ytret seg også kritisk til egen stall, og mente Alexis Sánchez ikke hadde den hjelpen han trengte.

Robbie Fowler, som spilte over 250 kamper for Liverpool og scoret 128 ganger, mener det ikke er verdt å vise til Manchester Uniteds supportere at han er misfornøyd.

– Han er tydelig misfornøyd med at han ikke får de spillerne han ønsker seg, men er denne offentlige kritikken av styret verdt det? skriver Fowler, og fortsetter:

– Å vaere manager handler ikke bare om å ta frem sjekkhefte­t. Det handler om å jobbe med de spillerne du har, og sørge for at stallen jobber godt sammen. Det er slik managere viser hvor gode eller dårlige de er, skriver Fowler, som påpeker at han i utgangspun­ktet er en stor fan av den portugisis­ke treneren.

– Reagerer på ansvarsfra­skrivelsen

Lars Tjaernås er tilnaermet enig med Fowler.

– Han er en manager som garantert ofte har to ulike budskap, et internt og et overfor omgivelsen­e. Det er mulig det er sånn nå og, men jeg reagerer likevel på ansvarsfra­skrivelsen og det defensive budskapet, sier fotballeks­perten.

Han mener det er ingen grunn til at Mourinhos lag ikke skal kunne kjempe med hvem som helst den kommende sesongen.

– I en klubb som Manchester United skal du som manager signaliser­e uovervinne­lighet som budskap. Saerlig disse ukene, som signal til omgivelse og supportere. Og saerlig med de rammene og stallen han faktisk har, mener Tjaernås.

 ?? FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX ?? José Mourinho var kritisk til det meste etter å ha tapt 1–4 mot Liverpool i USA natt til i går.
FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX José Mourinho var kritisk til det meste etter å ha tapt 1–4 mot Liverpool i USA natt til i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway