Aftenposten

Idretts-Norge i sjokk og sorg

Den kjente langrennsl­øperen ble funnet død på en holme utenfor Arendal i går, etter at kjaeresten hadde meldt henne savnet.

- STEFFEN STENERSEN DANIEL RØED-JOHANSEN

Marit Bjørgen reagerer med sjokk og vantro på den triste nyheten om Vibeke Skofteruds bortgang.

I går ble det kjent at tidligere langrennsl­øper Vibeke Skofterud (38) omkom i en vannscoote­rulykke natt til i går. Via langrennsl­andslagets medieansva­rlig Gro Eide har Marit Bjørgen sendt ut følgende pressemeld­ing i forbindels­e med Vibeke Skofteruds bortgang.

«Jeg skjelver, er i sjokk og er fullstendi­g lamslått over den forferdeli­ge nyheten jeg fikk i dag. Kjaere Vibeke, dette var altfor tidlig. Jeg er ufattelig glad for alle fine stunder vi hadde sammen. Tøff konkurrent i løypa, men aller viktigst den varmeste, snilleste, tøffeste og morsomste dama i verden.

Det var aldri kjedelig rundt Vibeke, og tomrommet etter henne blir stort og umulig å fylle. Vi har opplevd så mye sammen, fra OL-gull i stafett til plattfest hjemme i Trøndelag, og minnene kommer jeg til å leve på lenge. Mine tanker går i dag til familien og hennes naermeste. Glad i deg Vibeke. Hvil i fred.»

Bjørgen var blant annet på stafettlag­et sammen med Skofterud både under OL-gullet i Vancouver, og VM-gullet på hjemmebane i Oslo. Skofterud og Bjørgen var like gamle, og fulgte hverandre gjennom hele karrieren, frem til Skofterud la opp i 2015.

Langrennsm­iljøet i sorg

Skofterud ga seg som langrennsl­øper i 2015, men hun forlot ikke miljøet. Under vinterens OL i Sør-Korea jobbet hun som langrennse­kspert for Discovery.

Petter Northug har lagt ut en melding til Skofterud på sin Facebook-side:

– Ufattelig trist å høre at Vibeke Skofterud er borte. Vi hadde mange morsomme år sammen på landslaget. Mine tanker går nå til hennes naermeste. Hvil i fred, Vibeke.

Charlotte Kalla, den svenske langrennsl­øperen som har konkurrert mot Skofterud mange ganger, skriver følgende i en SMS til Expressen:

– Den tragiske nyheten kom som et sjokk på meg. Det er ubehagelig og vanskelig å ta innover seg at en så livsglad, positiv og energirik idrettskam­erat som Vibeke Skofterud ikke lenger finnes blant oss, skriver Kalla.

Fredrik Aukland, tidligere langrennsl­øper og nå langrennse­kspert på NRK kjente Skofterud godt:

– Det er en veldig tragisk nyhet å få. Alle som jobbet med langrenn kjente Vibeke, fordi hun var en jente som hadde prestert godt og vaert med i mange år. Hun var tøff, hun utfordret og brakte mye godt humør med seg. Det siste året gjorde hun en fremragend­e jobb som langrennse­kspert. Det er tragisk at et så ungt og flott menneske går bort, sier han.

– Bunnløst tragisk

Landslagss­jef Vidar Løfshus mottok nyheten med sorg.

– Det er bare bunnløst tragisk, og alle tanker går til familie og de naermeste. Det er ufattelig når slike ting skjer, og verden raser litt sammen, sier Løfshus.

Han sier dette kommer til å prege langrennsm­iljøet den kommende tiden.

– Vibeke var den blide jenta som alltid bidro positivt inn i miljøet hun var i, ikke minst med gode resultater i sporet. At vi skal miste en sånn jente, som alltid har vaert åpen, aerlig og sagt sin mening, det er et tap for et miljø og helt uforståeli­g, sier Løfshus.

Skofterud var aeresborge­r på hjemstedet Slitu i Eidsberg kommune i Østfold. Lokalsamfu­nnet er i sorg etter at nyheten kom.

– I dag flagges det på halv stang og er en bunnløs sorg på Slitu. Dette er min tristeste dag som ordfører. Vibeke var i naermere 20 år en av Eidsberg kommunes desidert fremste ambassadør­er. Vibeke utviklet seg som en glitrende og reflektert foredragsh­older, kjent over hele landet. Samtidig var hun sine røtter bevisst. I hele karrieren represente­rte hun moderklubb­en Slitu IF, hun var aeresborge­r av Slitu og alltid lett å be til arrangemen­ter i hjemkommun­en, skrev ordfører Erik Unaas i en pressemeld­ing til NTB i går.

Kommentato­rkarriere

Jonas Bergh-Johnsen jobbet som langrennsr­eporter for Discovery sammen med Skofterud under OL i Sør-Korea. Han skriver følgende på Twitter:

– Kjaere, kjaere fine, gode Vibeke. Solstråla. Et av de mest livsglade og positive menneskene jeg har møtt. Umulig å ikke bli glad i. Samtidig så klok og sterk i faget ditt. Takk for at jeg fikk bli kjent med deg, ukene i Sør-Korea kommer jeg til å ha med meg resten av livet, skriver han.

Vibeke var den blide jenta som alltid bidro positivt inn i miljøet hun var i.

q

Landslagss­jef Vidar Løfshus

 ??  ??
 ?? FOTO: TOR STENERSEN ?? Vibeke Skofterud ble 38 år gammel.
FOTO: TOR STENERSEN Vibeke Skofterud ble 38 år gammel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway