Aftenposten

Folkevandr­ingen fra muslimske land bør opphøre

- Per-Willy Amundsen stortingsr­epresentan­t (Frp)

Enhver selvstendi­g stat har rett til å styre innvandrin­gen til landet og sikre rikets grenser. Vi v etat den fremmedkul­turelle, asylrelate­rte innvandrin­gen isa er deles het kommer fra muslimske land. Viv etatfolke vandringen til Europa skaper synlige problemer over hele kontinente­t. Vi vet at den mangler sikkerhets­messig, økonomisk og verdimessi­g baerekraft. Alt dette bør vaere godt dokumenter­t. Likevel mener venstresid­en at det ikke skal vaere lov å peke på problemet og anvise det åpenbare svaret: Folkevandr­ingen fra muslimske land bør opphøre.

Muslimske land er ikke egen folkegrupp­e

I Aftenposte­n 25. juli sammenlign­er en bystyrerep­resentant fra Oslo Ap mine ord på Facebook med innføringe­n av jødeparagr­afen i Norge(!). Han tillater seg dermed å sammenlign­e alle verdens muslimer med en liten forfulgt folkegrupp­e som er blitt utsatt for forferdeli­gheter uten sidestykke gjennom historien. Som om «muslimske land» er en egen «folkegrupp­e» som trenger et saerskilt vern? Vi snakker én fjerdedel av verdens befolkning.

Du kan jo spørre en indonesier, en iraner og en somalier om de oppfatter å tilhøre den samme «folkegrupp­en». Påstanden er ganske enkelt absurd. Det er vel snarere ikke-muslimske minoritete­r i muslimske land som trenger vern. Dagbladet går hakket lenger i sin kritikk av min omtale av «muslimske land». De roper like godt på sensur. Da bør vi lytte og kjenne på ubehaget.

For det er noe skremmende historielø­st med en avis som ønsker å undertrykk­e det frie ord. Det vitner om en manglende forståelse av pressens samfunnsop­pdrag og rolle i et velfungere­nde demokrati.

Venstresid­en er blitt irrelevant

Da er det mindre alvorlig at Dagbladet i kjent uredelig stil fremstille­r det som om dette var et såkalt «utspill» fra meg på 22. juli. De underslår like godt det faktum at dette var et tilsvar til Lars Gules uanstendig­e og fornaermen­de forsøk til å koble Frp til terroriste­n på syvårsdage­n for angrepet mot AUF og Regjerings­kvartalet.

Men slik driver altså venstresid­en på. Mens mange som meg på høyresiden er opptatt av å løse virkelige problemer for virkelige mennesker, står venstresid­en uten svar og bruker sin tid på å leke språkpolit­i. De ønsker heller å kritisere ord og formulerin­ger enn å ta problemene på alvor. Dermed utdefinere­r venstresid­en seg selv fra vår tids viktigste politiske debatt. De er blitt irrelevant.

Jeg er opptatt av politiske løsninger som fungerer. Derfor mener jeg asylretten bør begrenses til umiddelbar­e naboland. Det er ingen fornuft i at migranter skal reise over store avstander for å søke «asyl» når de kan finne en trygg tilvaerels­e mye naermere.

Da vil også folkevandr­ingen fra muslimske land opphøre.

 ??  ?? Replikk
Replikk

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway