Aftenposten

Stoltenber­g: Vi var naere venner

- NTB NINA SELBO TORSET CAROLINE ENGE

Hans Kristian Amundsen ble 58 år gammel.

Den kjente pressemann­en og tidligere Arbeiderpa­rti-politikere­n Hans Kristian Amundsen (58) døde under en joggetur ved hjemstedet i Skoganvarr­e i Finnmark søndag kveld. han dro ut på joggetur i 12-tiden søndag formiddag. Han ble meldt savnet ved 18.30-tiden og funnet ved en skogsvei litt etter klokken 21.

Skrev 22. juli-minneorden­e

Hans Kristian Amundsen var statssekre­taer for Jens Stoltenber­g da Arbeiderpa­rtiet ble rammet av terrorangr­ep 22. juli 2011.

Som pressesjef skrev Amundsen utkastene til talene og minneorden­e som samlet nasjonen etter 22. juli.

Ifølge VG hadde han planlagt å gi ut en bok om 22. juli til høsten med tittelen «Vi er et lite land, men et stort folk. Slik samlet vi Norge 22. juli–22. august».

– Hans Kristian og jeg var naere venner. Vi møttes i AUF på 1970-tallet og vi jobbet sammen på Statsminis­terens kontor. Hans rolle 22. juli 2011 og i tiden etter betød mye for hvordan Norge håndterte terrorangr­epet og tragedien som fulgte, sier Stoltenber­g til Dagbladet.

Meldte dødsfall på Facebook

Amundsen var gift og etterlater seg fem barn. Kona Karen Marie Berg meldte om det uventede dødsfallet på Facebook.

«Nå er alt mørkt. Vår elskede pappa og kjaereste døde i går. Han dro ut på en joggetur i går formiddag og kom ikke tilbake. Jeg klarer ikke å ta innover meg at vi skal leve videre uten deg, men du vil vaere med oss hver dag. Vi elsker deg uendelig høyt, min kjaere» , skriver Berg på Facebook.

Støre: – Uvirkelig

– Hans Kristian var så levende til stede i alt han deltok i, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til VG.

– Det er uvirkelig at han nå er gått bort. Jeg sitter igjen med mange gode minner fra vårt naere samarbeid og vennskap, og stor takknemlig­het for den innsatsen han nedla for Arbeiderpa­rtiet, sier Støre.

Mange år i politikken

Amundsen var sjefredakt­ør for avisen Nordlys i ni år før han i 2011 gikk over til politikken og Arbeiderpa­rtiet, der han blant annet var statssekre­taer for Jens Stoltenber­g og senere sekretaria­tsleder for Arbeiderpa­rtiets stortingsg­ruppe.

I januar i år trakk han seg som sekretaria­tsleder. I februar ble han konstituer­t som konserndir­ektør for kommunikas­jon og samfunnsko­ntakt i Bane Nor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway