Aftenposten

Politiet tror Skofterud kraesjet rundt midnatt

Etterforsk­ningen av vannscoote­rulykken der Vibeke Skofterud døde, er mer eller mindre ferdig.

- NTB

–Etterforsk­nings m ess i ga n servisa k ensom mer eller mindre ferdig. Vi avventer selvfølgel­ig tekniske undersøkel­ser på scooteren. Vi avventer også en rapport fra obduksjone­n. Etterforsk­nings m ess i gerd ett eik keen veldig stor kriminalsa­k. Det er mer en ulykke, som er veldig trist for både familien og andre pårørende, sier etterforsk­ningsleder Thorbjørn Trommestad i Arendal.

På vei fra Arendal

Politiet har blant annet jobbet med å finne ut når ulykken skjedde. Den tidligere skiløperen (38) ble meldt savnet rundt klokken 1 natt til søndag, og ble funnet død rundt klokken 12.30 søndag.

På lørdagskve­lden var Skofterud i Arendal, og politiet tror hun var på vei hjem herfra da hun kraesjet inn i en holme.

I løpet av helgen har politiet avhørt folk som har sett og møtt Skofterud i forkant av ulykken.

– Vi har en helt sikker observasjo­n av henne på et sted som ligger ganske naer ulykkesste­det. Ting tyder på at hun har kjørt i retning av hytta og beklagelig­vis manøvrert feil i mørket og truffet fjellet, sier Trommestad.

– Mørkt

Den siste observasjo­nen ble gjort rundt midnatt, og politiet tror derfor at ulykken skjedde kort tid etter dette. Politiet tror at mørke og dårlig sikt kan ha bidratt til feilmanøvr­eringen.

– Det var mørkt på dette tidspunkte­t. Dette var kanskje den første mørke kvelden i sommer. Det var overskyet og hadde regnet, sier etterforsk­ningsleder­en.

Skofterud ble funnet på land på øya St. Helena i Hovekilen ved Tromøy i Arendal. Vannscoote­ren lå da i en liten bukt i naerheten.

– Man kan anta at hun har truffet land med scooteren og har fått skader på grunn av dette. Disse svarene vil obduksjons­rapporten kunne gi, sier Trommestad.

Skofterud ble meldt savnet av kjaeresten Marit Stenshorne da hun ikke kom tilbake til hytta på Tromøy.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/NTB SCANPIX ?? Øya St. Helena utenfor Arendal og Tromøy der tidligere skiløper Vibeke Skofterud omkom i en vannscoote­rulykke natt til søndag.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/NTB SCANPIX Øya St. Helena utenfor Arendal og Tromøy der tidligere skiløper Vibeke Skofterud omkom i en vannscoote­rulykke natt til søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway