Aftenposten

Mange hedrer Skofterud

Vibeke Skofterud satte dype spor etter seg i det norske idrettsmil­jøet. I går ble hun minnet.

- DANIEL RØED-JOHANSEN JAVIER AURIS (foto) daniel.roed-johansen@aftenposte­n.no

Flere steder var det i går markeringe­r etter Vibeke Skofteruds tragiske dødsfall.

Døren inn til Toppidrett­ssenteret på Sognsvann sklir opp, og blikket trekkes automatisk mot et innrammet bilde på bordet rett fremfor oss.

Der lyser en strålende Vibeke Skofterud opp.

Det er slik hun vil bli husket av dem som trente sammen med henne eller møtte på henne i gangene her i Olympiatop­pens lokaler. Som gledesspre­deren, som ga så mye av seg selv.

Det er tre år siden Skofterud la opp som langrennsl­øper, men nyheten om hennes plutselige bortgang har rystet det norske idrettsmil­jøet.

Preget stemning

Mange minner står igjen, og på Toppidrett­ssenteret var det mange som stoppet opp for å dele noen siste ord i kondolanse­protokolle­n som lå foran bildet av en smilende Skofterud.

Blant dem var toppidrett­ssjef Tore Øvrebø.

– Vibeke var en livlig og flott utøver. Vi er glade for bidragene hun har gitt norsk idrett. Det er fryktelig trist at hun er blitt revet bort på en så uvirkelig og brå måte, og tankene går til de pårørende, sier han til Aftenposte­n.

Det skulle vaere en vanlig mandag for utøverne på Olympiatop­pen. Starten på en ny uke. En ny dag med trening. Et nytt steg på veien mot store mål på idrettsare­naer.

Så ble dagen helt spesiell. – Stemningen her er preget. Nyheten er en del av alle samtalene. Det er mange som har gode minner fra Vibeke, sier Øvrebø.

Utenfor sto det norske flagget på halv stang.

Det ble også flagget på halv stang i Slitu, bygda Skofterud kom fra og som hun var en ledestjern­e for.

Egen markering

Det var imidlertid langrennsm­iljøet Skofterud viet store deler av livet til, og i skiforbund­ets lokaler på Ullevål ble hun hedret i går.

En kondolanse­protokoll ble lagt frem, og de som ønsket det, kunne samles for å snakke om sorgen.

– Det var godt å kjenne på fellesskap­et og omsorgen for hverandre, forteller medisinsk ansvarlig i skiforbund­et, Ola Rønsen.

Stor betydning

Det er liten tvil om at Skofterud har hatt stor betydning på mange i langrennse­liten.

Søndag sa Marit Bjørgen at hun «skjelver, er i sjokk og er fullstendi­g lamslått» etter å ha fått den tragiske nyheten om Skofteruds bortgang. I går fulgte Therese Johaug opp med en melding formidlet via Norges Skiforbund:

– Jeg har mistet en av mine beste venninner. En venninne som lyste opp rommet når hun kom, som ga alle rundt seg masse energi, kjaerlighe­t og omsorg. Jeg tar med meg alle de fine stundene og opplevelse­ne både i og utenfor skiløypa og kommer til å savne henne. Mine tanker går til familien og de som står igjen, sa Johaug.

Skofteruds kjaereste, Marit Stenshorne la søndag kveld ut en melding på Instagram.

«Vibeke du er min store kjaerlighe­t, min kjaereste, min elskede, min helt, min mentor og bestevenn. Vi sa: vi to for alltid», skrev hun.

Familiens talsperson, Pål Tømmerhoel sier at alle støttemeld­ingene som er kommet, er rørende.

 ?? ALLE FOTO: JAVIER AURIS ?? Vibeke Skofterud har satt dype spor etter seg i Idretts-Norge. I går ble det satt opp et minnebord for henne i Olympiatop­pens lokaler på Sognsvann.
ALLE FOTO: JAVIER AURIS Vibeke Skofterud har satt dype spor etter seg i Idretts-Norge. I går ble det satt opp et minnebord for henne i Olympiatop­pens lokaler på Sognsvann.
 ??  ?? Det ble flagget på halv stang utenfor Toppidrett­ssenteret på Sognsvann.
Det ble flagget på halv stang utenfor Toppidrett­ssenteret på Sognsvann.
 ??  ?? Toppidrett­ssjef Tore Øvrebø forteller at stemningen var preget dagen etter nyheten om Vibeke Skofteruds plutselige dødsfall.
Toppidrett­ssjef Tore Øvrebø forteller at stemningen var preget dagen etter nyheten om Vibeke Skofteruds plutselige dødsfall.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway