Aftenposten

Vil ikke si hvorfor han forlater Brann

Sivert Heltne Nilsen gir seg i Brann halvveis ut i det som kan bli en gullsesong for bergensern­e.

- Horsens

Han er taus om hvorfor overgangen til danske Horsens skjer nå.

I går bekreftet Horsens at Sivert Heltne Nilsen er klar for superligal­aget. Midtbanesp­illeren har signert en femårskont­rakt og blir klubbens dyreste kjøp noensinne. Danskene opplyser ikke om overgangss­ummen, men ifølge BA skal prislappen vaere på rundt 3 millioner kroner.

– Jeg er vanvittig glad for å komme til Horsens, hvor jeg har følt meg ønsket. Jeg gleder meg til å prøve meg i klubben og Superligae­n. Jeg bytter til en klubb med et fantastisk stadion, gode folk rundt laget og en lidenskape­lig trener med engasjemen­t som smitter. Det er min ambisjon å bidra til så mye som mulig og hjelpe til med å få klubben høyere opp på tabellen, sier Nilsen til Horsens’ nettsted.

Nøkkelspil­ler

Salget av en av Branns aller viktigste nøkkelspil­lere midt i sesongen overrasker fansen og mange eksperter. Selv er Nilsen taus om hvorfor han forlater den norske serieleder­en. Brann jakter sitt første seriemeste­rskap siden 2007.

– Du må snakke med sportsdire­ktør Rune Soltvedt (i Brann) eller AC Horsens. Det er de som har gjennomfør­t denne overgangen, sier Nilsen til NRK.

26-åringen vil heller ikke si noe om dialogen han har hatt med sin far og Branntrene­r Lars Arne Nilsen i tiden før overgangen.

– Det vil jeg ikke svare på. Du må snakke med klubbene.

Begeistret

Horsens-trener Bo Henriksen legger ikke skjul på sin begeistrin­g for nyinnkjøpe­t.

– For oss er det en gave å kunne ønske velkommen til en spiller som var med å vinne sølv i Norge i fjor og som er en profil for Brann i Bergen som leder Eliteserie­n denne sesongen. Han er en leder, en som går foran og kan binde et lag sammen. Det er en perfekt signering for oss, sier Henriksen.

– Han blir en foregangsm­ann for vår kultur, og det er også en av grunnene til at vi har signert en femårsavta­le med ham. Han skal ta det neste skrittet med oss, og det er jo kult at vi kan tiltrekke oss en profil fra det beste laget i Norge akkurat nå. Det er vi stolte over, og vi gleder oss til å se ham i kamp, fortsetter treneren.

Nilsen får draktnumme­r seks i sin nye klubb. Horsens endte på sjetteplas­s i dansk superliga sist sesong. Laget har startet årets sesong med én seier, én uavgjort og ett tap. (NTB)

 ?? FOTO: CLAUS FISKER, RITZAU/NTB SCANPIX ?? Sivert Heltne Nilsen ble avbildet på tribunen under superligak­ampen mellom Sønderjysk­e og Horsens fredag.
FOTO: CLAUS FISKER, RITZAU/NTB SCANPIX Sivert Heltne Nilsen ble avbildet på tribunen under superligak­ampen mellom Sønderjysk­e og Horsens fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway