Aftenposten

Vibeke Skofterud

- Erik Unaas ordfører, Eidsberg kommune

Det er med sjokk og vantro Eidsberg-samfunnet mottok meldingen om at Vibeke Skofterud brått er gått bort etter en tragisk ulykke. Først og fremst går tankene til hennes familie, og naermeste venner. Ta godt vare på hverandre nå. Vi vet aldri hva som venter neste dag. Hvor brått noe kan ta slutt, gjennom små, tilfeldige uhell med små marginer.

Jeg fulgte Vibeke mange år, først som sportsjour­nalist og de siste syv årene som ordfører i Eidsberg kommune. Det var stort å få vaere til stede under hennes tre OL og to VM. Jeg opplevde en jordnaer og målbevisst jente som hver eneste dag gledet seg over livet, var herlig til stede, aerlig og åpen på oppturer og nedturer og et forbilde for mange. Hennes vaeremåte hylles av alle i dag.

Vibeke var i naermere 20 år kommunes desidert fremste ambassadør og beste varemerke. Det var bare å koble Slitu, Eidsberg og Vibeke Skofterud, og samtalen var gang. Hun startet som lovende fotballspi­ller, men er selvsagt mest kjent som en av Norges mestvinnen­de kvinnelige skiløpere. Men hun viste stort talent også gjennom engasjemen­t i mange andre ting. Senest i vinter som ekspertkom­mentator for Eurosport under OL i Pyeongchan­g.

Mange husker henne utvilsomt fra finalen i Mesternes mester på NRK med Dag Erik Pedersen 2016, der Vibeke Skofterud imponerte enormt og var naer å bli første kvinnelige vinner. Hun slo ut Bjørn Maaseide i semifinale­n, før hun «tapte» for Thor Hushovd i avgjørende runde. Hun deltok også i TV3-serien Råskap. Vibeke utviklet seg også som en glitrende og reflektert foredragsh­older, inspirator og instruktør, kjent over hele landet.

Samtidig var hun sine røtter og posisjonen som rollemodel­l bevisst. I hele karrieren represente­rte hun moderklubb­en Slitu IF, også etter at hun bosatte seg i Mjøndalen. Hun var aeresborge­r av Slitu og alltid lett å be hjem til små og store begivenhet­er, der hun gjerne skjenket både premier og utstyr til stor glede for neste generasjon. I 2010 mottok hun Eidsberg kommune/Eidsberg Sparebanks kulturpris.

Det har i flere dager blitt flagget på halv stang og er det bunnløs sorg og gråt på Slitu, i Eidsberg og Mysen og i et samlet IdrettsNor­ge.

Takk for alt du ga oss. Ditt minne vil leve i vårt lokalsamfu­nn for alltid, Vibeke.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway