Aftenposten

– Det er ambisiøst, men typisk ham

-

Det er knyttet store forventnin­ger til den norske troppen. Den er mer profiltung enn på mange år, og både Karsten Warholm, Isabelle Pedersen, Karoline Grøvdal Bjerkeli, Sondre Nordstad Moen, samt de tre Ingebrigts­en-brødrene er alle medaljekan­didater.

En tydelig rød tråd blant de norske utøverne er at mange velger å satse på flere øvelser. Karsten Warholm er påmeldt til både 400 meter og 400 meter hekk.

– Det er ambisiøst, men typisk ham. Det er typisk Karsten, og det er typisk Leif Olav Alnes (treneren). De er dristige. Det er en hissig kombinasjo­n, men ikke noe de er ukjente med. De gjorde det i U23 i fjor. Mange mente det var galskap da, men det fungerte bra. Veldig offensivt og veldig kult gjort, sier sportssjef i friidrett Håvard Tjørhom under uttaket.

Det er fortsatt mulig for Warholm å stå over 400 meter dersom det skulle bli for mye, men påmeldinge­n viser at han har planer om å konkurrere i begge.

Også Ingebrigts­en-brødrene løper dobbelt. De skal løpe både 1500 og 5000 meter. Karoline Bjerkeli Grøvdal er oppført på både 3000 meter hinder og 5000 meter. Går hun til finalen i begge, er det cirka en halvtime mellom løpene.

– Det er veldig offensivt, og det er 3000 hinder som er hennes prioritet. Men hun er påmeldt. Jeg sier som hun selv. Det er noe man må se på når det naermer seg, sier sportssjef­en.

Pedersen i støtet

En annen det er store forventnin­ger til i Berlin er Sondre Nordstad Moen. Han velger bort 10.000 meter, og satser istedenfor på maraton.

– I utgangspun­ktet skulle Nordstad Moen delta på 10.000 meter. Men han tenker veldig langsiktig. Ting som har skjedd i vinter og vår har gjort at han velger maraton istedenfor. Det kan virke litt rart at han gjør det, men han har en veldig kapasitet. Han er klar, sier Tjørhom ifølge Dagbladet.

Isabelle Pedersen viste glimrende form da hun satte norsk rekord på 100 meter hekk i London for en drøy uke siden. Hun løp på 12,72 og slettet dermed rekorden som har vaert Christina Vukicevic Demidovs eie siden 2009.

– Hun er definitivt i posisjon til å jakte medaljer. Det var veldig bra at den norske rekorden kom før EM. For henne har det vaert et steg på veien, og det var nok godt å få den ut av bildet, sier Tjørhom.

Det er blitt spekulert om dette kan bli tidenes EM sett med norske øyne. Norske medier er mer optimistis­ke enn på lenge før mesterskap­et i Berlin.

– Det er mange dyktige sportsjour­nalister Norge. Jeg kan ikke si meg uenig i noen av dem, men vet også at det er veldig mye som skal klaffe. Vi skal i hvert fall med den troppen vi har gjøre vårt aller ytterste for å overgå tidligere generasjon­er.

 ?? SCANPIX
FOTO: MATT DUNHAM, TT NYHETSBYRÅ­N/NTB ?? Karsten Warholm løper to øvelser i Berlin.
SCANPIX FOTO: MATT DUNHAM, TT NYHETSBYRÅ­N/NTB Karsten Warholm løper to øvelser i Berlin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway