Aftenposten

Akershus festning er egentlig to forskjelli­ge forsvarsve­rk

-

Festningen midt i byen er en magnet som trekker til seg tusener av skuelystne.

Samtidig som Norge begynte å gli inn under Danmarks styre, begynte krutt og kanoner å få innpass i Europa. Den nye krigstekno­logien førte til at middelalde­rens borg ble bygget ut til en festning med enda høyere murer og fremskutte spisser.

Den gamle borgen ble over tid ombygget til et renessanse­slott, mens det ble laget skyteskår og montert kanoner oppe på murene: En renessanse­festning måtte vaere forberedt på å forsvare seg i alle retninger.

Skillet mellom borg og festning ses tydeligst fra sjøen, men også når du rusler rundt inne på festningen, kan du se hvordan festningen er bygget i etapper.

Fastmurt middelalde­r

Utbygginge­n fra middelalde­rborg til renessanse­festning gikk selvsagt i etapper, så jo lenger innover festningso­mrådet du går, jo eldre blir det.

Holder du øye med de mange snirklete kongemonog­rammene og tolker dem riktig, vil du se at årstallene forteller om stadig eldre utbygginge­r dess lenger du går.

Og til slutt er du fremme der middelalde­rborgen begynner.

Men det er ikke bare de solide portalene gjennom forsvarsmu­rene og kongenes monogramme­r som forteller historien om festningen; over portalen inn til Kongens bastion møter du igjen biter av middelalde­rens Oslo.

Der er det støpt fast små deler av gotiske spissbuer på utsiden og elegante søyleføtte­r du vil oppdage når du har gått igjennom portalen. Disse stammer fra det gamle Oslo som lå i dagens «Gamlebyen», for etter at reformasjo­n hadde avskaffet den katolske tro og Christian IV hadde lagt den gamle byen øde, ble stein fra nedrevne kirker, klostre og borger brukt til å bygge festningen sterkere.

En eller annen med sans for forgangne tiders skjønnhet må da ha plukket frem vakre biter og fått dem murt inn som små minner om den forlatte middelalde­rbyen Oslo.

Den skråmurte brolegning­en

Bakken opp er selvsagt nødvendig for å komme inn i den høytliggen­de festningen, men hvorfor må det vaere så vondt å gå der? Og når du skal ut av festningen og ned tilbake til byen igjen, er det om mulig enda verre å gå der.

Ser du nøye etter, ser du at alle gatesteine­ne som utgjør brolegning­en i bakken er lagt skrått. Hvorfor er adkomstvei­en bevisst laget så ubehagelig for besøkende til et av Norges mest besøkte turistmål?

Det er selvsagt ikke for å holde turistene unna at steinene er lagt skrå, svaret ligger lenger tilbake i historien. Da festningen hadde militaer betydning, holdt utrolig mange hester til der (i hverdag og krig). Og alle måtte gå opp og ned den relativt bratte bakken, enten de skulle dra tunge lass eller bare baere en rytter. Da var det viktig å ha en veigrunn som ga godt hold, saerlig når det var vanskelig glatt.

Det er altså for å gi festningen­s mange hester et bedre fotfeste at steinene ble stilt skrått. Og selv om de siste hestene for lengst har forlatt festningen, står brolegning­en der til minne om dem.

Går du innom informasjo­nssenteret rett ved den idylliske Karpedamme­n, kan du få med deg et nyttig kart over en løype for selvvandri­ng på Akershus festning.

 ?? FOTO: LEIF GJERLAND ?? Både på veien opp og inn i festningen og på vei ut igjen vil du lett merke det ujevne underlaget, beregnet på hester.
FOTO: LEIF GJERLAND Både på veien opp og inn i festningen og på vei ut igjen vil du lett merke det ujevne underlaget, beregnet på hester.
 ?? FOTO: LEIF GJERLAND ?? Bruk øynene og se etter avvik i murverket; det er ikke bare kongemonog­rammene som er murt inn for å fortelle noe fra byens historie.
FOTO: LEIF GJERLAND Bruk øynene og se etter avvik i murverket; det er ikke bare kongemonog­rammene som er murt inn for å fortelle noe fra byens historie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway