Aftenposten

Geirr Halvor Setekleiv

- Gjertrud Lødøen, Ragnar Rabe, Lars Os, Torfinn Kleive og Mariann Mathiesen

Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at vår gode venn og kollega gjennom mer enn 30 år døde natt til 24. juli, 63 år gammel. Geirr studerte medisin i Århus i Danmark og ved Aker/ Lørenskog. Han hadde turnustjen­este ved Elverum sykehus og distriktst­jeneste på Karlsøy i Troms. I 1988 var han med på etablering­en av Østerås legekontor. Han var en respektert tillitsval­gt for fastlegene i Baerum kommune.

Geirr hadde stor glede av møtet med pasientene, og svaert mange av dem har uttrykt sitt savn over tapet av en varm og engasjert fastlege. Hans rolige og sindige vesen, rause livsholdni­ng og uttalte vennlighet kom pasienter og oss kolleger til gode. Han arbeidet ved Østerås legekontor frem til januar 2018 da han sluttet på grunn av sykdom. Geirr hadde et sterkt ønske om å kunne fortsette arbeidet, og han opplevde at han måtte gi opp dette altfor tidlig.

Geirr var en mann med mange interesser, og hadde en evne til å engasjere seg sterkt i det som opptok ham. På slutten av 1980-tallet var han en av Norges beste roadracing-kjørere. I tillegg var han i mange år engasjert i hestesport, spilte i band og han i voksen alder gjenopptok han pianospill. Geirr var også en livsnyter, han hadde stor glede av vin og mat, reiser, teater og opera. Hans evige optimisme og spontanite­t kom godt til uttrykk da han noen uker før han døde kjøpte en retro Triumph motorsykke­l, lik den han i sin tid hadde under studietide­n i Danmark. Også når det gjaldt sin egen sykdom var han optimistis­k. Han beholdt håpet helt inntil to, tre uker før han døde. Samtidig var han realistisk og valgte livskvalit­et fremfor cellegift og håpet i det lengste at han kunne reddes av det nyeste innen kreftbehan­dling. Geirr var et varmt, tilstedeva­erende, engasjert og spennende menneske som ga mye av seg selv til alle oss som fikk møte ham i det daglige på Østerås legekontor. Han etterlater seg et stort savn blant oss.

Våre tanker går til Ellen, barna og deres familier.

På vegne av Østerås legekontor

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway