Aftenposten

SOS – vi ber om Norges hjelp

-

Våre hjerter hvisker til oss at våre barn og menn er i live.

Deres Majestet Kong Harald V

Med dyp respekt appellerer vi, mødrene og konene til dem som forsvant i helikopter­ulykken på Svalbard den 26. oktober 2017, til Dem, kongefamil­ien og Deres land.

Åtte voksne menn

Det er allerede gått ni måneder siden ulykken. Innsatsen fra Norges politi, Russlands etterforsk­ningskomit­é og Russlands luftfarsko­mité angående denne saken har ikke ført frem. Kompetente etterforsk­ere har undersøkt helikopter­ets rute for den siste reisen, helikopter­vraket og dekryptert taleopptak­et, men uten å finne ulykkens årsak.

Uavhengig av dette, er det viktigste å redde dem som var involvert. Alle har trodd at de omkom. Vi trodde akkurat det samme. Men de døde burde da vaert inne i helikopter­et. Åtte voksne menn har ikke kunnet ta en beslutning om å forlate helikopter­et og komme seg ut gjennom kun én dør på så kort tid uten å ta med redningsve­ster og bare forsvinne uten noen spor.

Vi er veldig takknemlig for at Deres land gjennomfør­te en så grundig leteoperas­jon. Men det faktum at ingen ble funnet etter en så stor innsats over et stort areal, har gitt oss håp om at noen klarte å redde seg ut og overlevde. Deres vakre land består av mange øyer, viker og fjorder, som også finnes på Svalbard.

Nå er det midnattsso­l

Det var selvfølgel­ig utfordrend­e å gjennomfør­e leteoperas­jonen siden ulykken fant sted i mørketiden. Men nå er det midnattsso­l, og hjertene våre hvisker til oss at våre barn og menn er i live, at de befinner seg i veldig vanskelige forhold og venter på vår hjelp.

Men siden Svalbard er Norges land, kan vi ikke gjøre noe selv. Det eneste vi kan, er å knele for Dem og be om at det letes på nytt. Og at radius for søket økes.

Vi satser på Deres snille hjerte og visdom og på kongefamil­ien som beskytter av godhet og rettferdig­het.

Vi satser også på all mulig hjelp fra norske borgere, frivillige organisasj­oner og russiske landsmenn i Norge.

Med dyp respekt, takknemlig­het og stort håp om Deres hjelp,

Vera Fatejeva

Jelena Koroljova

Valentina Baranova

Oksana Baranova

Lilija Mikhitarov­a

Irina Frolova

Valentina Frolova

Nina Paulauskas

Jelena Paulauskas

Jelena Golovanova

Svetlana Golovanova

 ?? FOTO: HAVARIKOMM­ISJONEN / NTB SCANPIX ?? Helikopter­et som styrtet i sjøen utenfor Barentsbur­g 26. oktober i fjor med åtte personer om bord, ble funnet på over 200 meters dyp tre dager etter ulykken. Én person ble samme kveld funnet omkommet et stykke fra vraket. Den 4. november ble vraket...
FOTO: HAVARIKOMM­ISJONEN / NTB SCANPIX Helikopter­et som styrtet i sjøen utenfor Barentsbur­g 26. oktober i fjor med åtte personer om bord, ble funnet på over 200 meters dyp tre dager etter ulykken. Én person ble samme kveld funnet omkommet et stykke fra vraket. Den 4. november ble vraket...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway