Aftenposten

Thingnes Bø har gull på fingeren

- METTE BUGGE Sandnes

Johannes Thingnes Bø ler og viser ringen på fingeren.

– Jeg håper den blir like magisk som den i Ringenes Herre, sier han.

I en alder av 25 år giftet Thingnes Bø seg med Hedda Kløvstad Dæhli i sommer.

– Hva kom det av at du ville gjøre det nå? Veldig mange venter til de er rundt 30 år og dessuten ikke midt i karrieren?

– Da jeg møtte Hedda for tre år siden, visste jeg at det var henne jeg ville ha. Da jeg fridde, kom det overrasken­de på henne, men hun sa ja fort og jeg skjønte at hun hadde lyst. Dessuten – foreldrene mine feiret nylig 36 års bryllupsda­g. De giftet seg da de var 25 år. Det samme gjorde broren min Rasmus og søster Martine. Jeg fulgte dem og ikke bror Tarjei (30). Det er første gang jeg ikke har det samme opplegget som ham, ler lillebror.

Vil konkurrere med ringen

Thingnes Bø er på Blinkfesti­valen. I dag tar han geværet på ryggen i rulleskiøv­elsen fellesstar­t, som han vant i sentrum av Sandnes i fjor.

Han har som oftest lyktes i festivalen i Rogaland. Forskjelle­n nå er at han har et ferskt OL-gull og gull på fingeren. Det føles godt.

Etter en jubelseson­g som også inneholdt annenplass sammenlagt i verdenscup­en, og tre OLmedaljer totalt, har tiden gått med til bryllupspl­anlegging og ikke minst ferie i utlandet og her hjemme, for å feire den store begivenhet­en.

– Det var godt å få en god start på ekteskapet, roe ned og lade batteriene. Nå er jeg veldig motivert.

– Men hvordan blir det å konkurrere med skytevåpen i hånd. Kan du ha på ringen da?

– Jeg har testet det ut nå, og det har gått veldig fint. Derfor blir den værende på fingeren. Det er veldig kjekt, ler han.

Utøveren fra Stryn, bosatt på Lillehamme­r, klarte det mesterstyk­ket å vinne åtte verdenscup­renn siste sesong – uten å vinne totalt.

– Plager det deg?

– Jeg hadde statistisk gjort nok for å vinne cupen, men Martin Fourcade var hakket hvassere. Nei, det plager meg ikke. Jeg gjorde det jeg følte var mulig, men det var ikke nok.

Til vinteren sier han at VM i Østersund blir viktigst, mens verdenscup­en sammenlagt kommer i andre rekke.

– Men i løpet av den neste perioden frem til OL i Beijing, har jeg lyst til å ta gå til topps i alle fall én gang sammenlagt.

 ??  ?? Johannes Thingnes Bø.
Johannes Thingnes Bø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway