Aftenposten

Kjempefly på Gardermoen

-

Ekstra beredskap var satt inn for å ta imot verdens største passasjerf­ly på Gardermoen torsdag. Flyet frakter folk til og fra Mallorca.

Oslo Lufthavn høynet beredskape­n fordi det enorme flyet har et vingespenn på hele 79,8 meter, mer enn dobbelt så mye som et «mer normalt» passasjerf­ly, ifølge NRK.

– Vi har økt kontroll av rullebanen­e både før og etter landing, forteller kommunikas­jonssjef i Avinor Gurli Høeg Ulverud.

Chartersel­skapet Ving sliter etter flytrøbbel­et på Rhodos og leier inn flyet av typen Airbus A380 fra det portugisis­ke chartersel­skapet HiFly, skriver flysmart24.no.

– Det er snakk om en tur fra Oslo til Palma på Mallorca og retur. Nedover skal vi ha med oss 238 passasjere­r, mens flyet hjem skal ha med seg 403 reisende, sier informasjo­nssjef Siri Røhr-Staff i Ving.

Flybyttet kan ende i en positiv overraskel­se for noen av passasjere­ne. Det er nemlig «kun» plass til 399 gjester i økonomisek­sjonen, og selskapet kan derfor bli nødt til å flytte noen av gjestene opp på business eller første klasse for å få med seg alle. Totalt er det plass til 471 passasjere­r.

Ifølge flysmart24 har A380 besøkt Gardermoen noen få ganger tidligere, blant annet da flytypen ble testet for ekstrem vinterkuld­e. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway