Aftenposten

Thomas Larsen Bergheim

- På vegne av Liverpool F.C. Supporters Club Norway Tore Hansen Pål Chr. Møller

Thomas Larsen Bergheim, født i 1958, gikk bort søndag 29. juli etter han fikk diagnosen ALS for mindre enn ett år siden. Det var en tung beskjed å få, selv om vi visste at han var alvorlig syk. Thomas var en viktig person for Liverpools­upportere i Norge gjennom flere tiår. I 1978 startet han forløperen til dagens supporterk­lubb og siden 2002 har han innehatt forskjelli­ge styreverv i supporterk­lubben.

Liverpool-interessen startet tidlig. Han ble supporter allerede som femåring og så sin første kamp på Anfield i 1976. Thomas var skribent for medlemsbla­det The Kopite i mange år, i tillegg til å være styremedle­m og reiseleder i 15 år. Totalt besøkte Thomas Larsen Bergheim Liverpool mer enn 200 ganger.

Thomas sine sosiale egenskaper kan bare betegnes som unike. Han elsket å bli kjent med nye mennesker og jobben som reiseleder var perfekt for ham. Uansett hvor han måtte befinne seg i verden – hver gang han så noen ikledd Liverpool supportere­ffekter, kunne man være sikker på at han ville gå bort til vedkommend­e for å slå av en prat. I sine innlegg i supporterk­lubbens medlemsbla­d skrev han alltid om supportere han hadde truffet på sin vei. Hans interesse for andre mennesker var helt spesiell og han jobbet også lenge som reiseleder for skoleklass­er på tur til Polen og Tyskland.

Gjennom sitt store engasjemen­t og gode humør har Thomas vært en meget positiv ambassadør for Liverpool gjennom 40 år. Dette engasjemen­tet lå til grunn da han ble utnevnt til æresmedlem i supporterk­lubben i 2016. I 2013 ble han utnevnt til «Årets Supporter» av Supporteru­nionen for britisk fotball.

Thomas beholdt sitt gode humør og kontakt med sitt store Liverpool-nettverk helt til det siste.

You’ll Never Walk Alone, Thomas.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway