Aftenposten

Thomas Larsen Bergheim

- På vegne av Krigsskole­kullet 1979–82 Ole-Bernt Wivesøll

Vår gode venn, kulling og kollega, Thomas Larsen Bergheim gikk ut av tiden så altfor tidlig søndag 29. juli, nær 60 år gammel, etter å ha fått diagnosen ALS høsten 2017. Bergheim ble født på Hamar 15. september 1958 og beholdt nærheten og kontakten med sitt fødested gjennom hele livet. Han tok artium på Hamar i 1977 og møtte til tjeneste ved befalsskol­en på Heistadmoe­n (BSIS) i juli 1977. Plikttjene­sten hadde han ved BN 2 på Skjold i Øverbygd. Thomas hadde mange interesser og fotball var den største. Lagene i hans hjerte var HAMKAM og Liverpool.

I Øverbygd la han grunnlaget for etablering­en av det som i 1980 ble supporterk­lubben for Liverpool i Norge. Klubben har æret han med æresmedlem­skap for dette. Han fulgte klubben i sitt hjerte på utallige kamper i og utenfor England også som reiseleder. I perioden 1979 til 1982 gjennomfør­te han Krigsskole­n (KS) på Linderud i Oslo. En aktiv, livlig og positiv kadett med mange jern i ilden. Bergheim hadde avdelingst­jeneste etter KS ved IØ1, BN 3/BRIG N, befalsskol­en i Harstad (BSIN) og Telemark bataljon. Han gjennomfør­te Hærens stabsskole I og II.

Han hadde stabstjene­ste ved BRIG N, TLF og DIV 6 og internasjo­nal tjeneste i AMF og NATO School SHAPE. Han var skolesjef ved FSES i seks år før han tiltrådte stillingen som Forsvarsat­taché ved ambassaden i Warszawa. Etter avsluttet tjeneste i Forsvaret var han engasjert i organisasj­onen Aktive Fredsreise­r og Hvite busser til Auschwitz, som reiseleder til Polen og Tyskland.

For vårt Krigsskole­kull var han limet som holdt kontakt, oversikt og tok initiativ til jevnlige samlinger, som etter hvert er blitt årlige.

Hans kontaktfla­te var uendelig. Utallige er de brev, postkort, meldinger og e-poster han har sendt regelmessi­g, bokstaveli­g talt helt til det siste.

Våre tanker går til hans familie. Vi har mistet en ener, god venn og kollega.

Takk for godt kameratska­p – du vil bli husket.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway