Aftenposten

Jan Petter Blomhoff

- Erik Schrumpf Olav Fausa Morten H. Vatn

Vår tidligere sjef og kollega, Jappe, er gått bort, 80 år gammel. Han var ansatt på Rikshospit­alet i over 40 år. Han var den selvfølgel­ige overtager av ansvaret for Medisinsk avdeling A, Rikshospit­alet, etter Egil Gjone i 1987. Hans solide fagkunnska­p og personligh­et gjorde ham meget godt rustet til oppgaven som ansvarlig for Medisinsk avdeling i årene før og etter innflyttin­g i Nytt Rikshospit­al. I denne perioden foregikk en økende grad av seksjoneri­ng og en rivende utvikling innenfor de fleste fagfelt. Jappe hadde som leder, både en fin og en solid hånd over avdelingen under denne utviklinge­n.

Han represente­rte på flere måter den siste generasjon av overleger med bred indremedis­insk erfaring i en akademisk toppstilli­ng, i tråd med Rikshospit­alets tradisjon som mottager av særlig komplisert­e pasienter gjennom mange generasjon­er, før desentrali­seringen av spesialist­helsetjene­sten satte inn for fullt. Selv om Jappes spesialite­t var fordøyelse­ssykdommer, hadde alle seksjoner ved avdelingen stor nytte av hans brede fagkunnska­p, noe han også bidro med gjennom daglig medvirknin­g på morgenmøte­ne i flere år etter oppnådd pensjonsal­der.

Hans tilgjengel­ighet, omtanke og fremferd overfor kolleger, personale og pasienter, står som eksempel til etterfølge­lse. Våre tanker går til Onelma og hans nærmeste familie for øvrig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway