Aftenposten

Thomas Larsen Bergheim

- På vegne av ansatte og reiseleder­e i Aktive Fredsreise­r Helga Arntzen

Søndag 29. juli kom den triste beskjeden om at vår reiseleder Thomas Larsen Bergheim er død etter lengre tids sykdom. Han ble knapt 60 år gammel. Han var en svaert aktiv mann, og med i mange forskjelli­ge lag og foreninger, inntil han i september i fjor fikk diagnostis­ert en alvorlig sykdom. Som oberst i Forsvaret har han flyttet rundt i 62 land, og er også blitt benyttet som foredragsh­older. Thomas var en drivkraft og ressursper­son blant norske Liverpools­upportere siden 1970-tallet og var med på å stifte Liverpool Football Club Supporters Club Scandinavi­a.

Senere ble han utnevnt til aeressuppo­rter i Liverpool FCSC Norway. I flere år var han engasjert i Aktive Fredsreise­r. Blant annet på våre turer til Liverpool hvor han som reiseleder gjorde en solid innsats med sin store kunnskap. Fra sin militaere bakgrunn visste han også at sport er et element som kan skape fred og forsoning mellom mennesker som lever i krig og konflikt. Som reiseleder på en av våre skoleturer, viste han Football for Peace i praksis da han improviser­te en fotballkam­p mellom de norske elevene og en gruppe flyktninge­r som ventet på videre transport på kaia i Rostock.

Hans motto var «You never walk alone» og han undertegne­t alltid sine hilsener med dette – helt til det siste.

Og nettopp dette slagordet er noe vi for alltid vil forbinde med Thomas, og ta med oss videre. Vi ønsker fred over en god kollega og venns minne.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway