Aftenposten

20 omkom da propellfly styrtet

- MARI MJAALAND/NTB

20 omkom da et propellfly av typen Ju 52 styrtet i de sveitsiske alpene lørdag, opplyser sveitsisk politi.

Alle de 20 om bord mistet livet da et nesten 80 år gammelt propellfly styrtet i den sveitsiske delen av Alpene. Veteranfly­et styrtet i en fjellvegg like ved feriestede­t Flims i kantonen Graubünden lørdag ettermidda­g.

På en pressekonf­eranse i går opplyste politiet at elleve menn og ni kvinner omkom. De fleste var fra Sveits, men også et par fra Østerrike og sønnen deres var med på den fatale turen.

– Flyet svingte 180 grader mot sør og falt mot bakken som en stein, sier et øyenvitne til avisen 20 Minuten.

Øyenvitnet legger til at vrakresten­e lå spredt over et «veldig lite område», noe som kan tyde på at styrten ikke ble forårsaket av en eksplosjon.

Ikke noe nødanrop

Flyet var et gammelt militaerfl­y av typen Junkers Ju 52, som har plass til 20 personer.

Det var nesten 80 år gammelt og ble brukt av selskapet Ju-Air, som tilbyr flyvninger til turister som ønsker å oppleve alpelandsk­apet fra luften.

Flyet tilhører en venneforen­ing av det sveitsiske flyvåpenet og har vaert benyttet til forskjelli­ge arrangemen­ter. Flyet skal ha kraesjet inn i en fjellvegg på 2.500 meters høyde. Politiet opplyste på en pressekonf­eranse i går at det ikke ble sendt ut noe nødanrop fra flyet før styrten.

Også annen ulykke

Lørdag formiddag styrtet et annet fly i en skog i Hergiswil i kantonen Nidwalden sentralt i Sveits.

Alle fire om bord, to barn og foreldrene deres, mistet livet. Flyet begynte å brenne da det traff bakken, og myndighete­ne var nødt til å sende et helikopter for å slukke brannen før redningsma­nnskaper nådde frem til stedet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway