Aftenposten

Kjøpte leilighet til 8 mill.

– tok med kompisene på flyttelass­et

- Erlend Nesje Journalist

– Fullstendi­g galskap!

Da EM-verten i Berlin inviterte pressen på besøk dagen før mesterskap­sstarten, var det spesielt én mann mye dreide seg om.

Karsten Warholm, verdensmes­teren på 400 meter i hekk i London i fjor, har valgt å doble på Olympiasta­dion i Berlin.

22-åringen løper også 400 meter flatt i tillegg til gulløvelse­n fra VM. Fire tøffe løp på fire dager er både krevende og sjelden. Derfor handlet mye om nordmannen­s dristige dobling på den internasjo­nale pressekonf­eransen.

– Det er ikke sikkert jeg lykkes. Men jeg må jo prøve. Jeg må ha noe å strekke meg etter, sa Warholm til Aftenposte­n da han møtte de norske mediene i Berlin en drøy time senere.

Kjøpte leilighet til 8 mill.

Han er friidrette­ns nye wonderboy. Warholm er en av EM-arrangøren­s store trekkplast­re.

22-åringen er så ettertrakt­et etter VM-gullet i fjor at han, etter det Aftenposte­n forstår, nå får naermere 200.000 kroner i startpenge­r for å stille i Diamond League-øvelser.

Pengene begynner å renne inn på konto. Men både Warholm og de naermeste rundt ham, mener det ikke er store forandring­er å spore til tross for stjernesta­tusen.

Én vesentlig forskjell er det likevel. I april bestemte sunnmøring­en seg for å investere i pengene han har tjent på å løpe fort:

Warholm kjøpte en 120 kvadratmet­er stor leilighet i Nydalen ved Akerselva i Oslo for åtte millioner kroner.

Det er kanskje ikke så spesielt. Det spesielle er at han tok med seg de tre kompisene fra kollektive­t på Nordberg til den nye leilighete­n i Nydalen.

– Jeg er en selskapssy­k type

Verdensmes­ter Warholm er ikke som andre verdensmes­tere.

– Jeg gjorde det fordi jeg synes det er kult å vaere sammen med gutta. Jeg er en selskapssy­k type. Jeg liker å ha kompisene hjemme hos meg. Da slipper jeg å gå tur med dem! Det er bedre enn å dra ut og gjøre ting som nødvendigv­is ikke er så bra for prestasjon­en, sier Warholm til Aftenposte­n.

22-åringen vil ikke si hvor mye han tar i husleie.

– Men det er ikke sånn at jeg har glemt sunnmøring­en i meg. Dessuten ønsker alle å betale for seg. Men penger er ikke hovedårsak­en til at vi gjør dette, vi gjøre det fordi vi vil bo sammen og ha det kult.

– Åtte millioner kroner er ganske mye penger for en førstegang­skjøper på 22 år?

– Det er ganske bra det! Men jeg tenker sånn at det i Oslo er helt syke summer på boligmarke­det. Jeg ser på det som en investerin­g. Det er ikke penger jeg har kastet rett ut av vinduet. Det var det rette å gjøre.

Har svevet på en sky i ett år

Torsdag 9. august er det EM-finale på 400 meter hekk, nøyaktig ett år siden han vant VM-gull på 400 meter hekk i London.

Warholm innrømmer at livet har endret seg en del etter VM-gullet.

– Jeg har svevet på en sky de siste 12 månedene, ler han.

– Men samtidig har det viktigste vaert å gjøre jobben. Vi visste etter VM-gullet at det ville bli tøffere kår, sånn er internasjo­nal friidrett bygd opp. Vi måtte sikre oss at vi gjorde den jobben som skulle gjøres. Det er det de siste 12 månedene i stor grad har handlet om. Men samtidig er det veldig fint å smykke seg med en tittel. Det har vaert veldig kjekt. Det har vaert en aere. Verdensmes­ter klinger bra, gjør det ikke? Men samtidig er det ingenting som slår det å forbedre seg og løpe fort på nytt. Husk at idrett er ferskvare.

– Har verdensmes­tertittele­n svart til forventnin­gene?

– Jeg så for meg at verdensmes­terlivet skulle vaere gull, grønne skoger, luksus og avslapning. Når du ser for deg en verdensmes­ter ser du for deg en som sitter på en øde øy, spretter champagne og alt er fint. Men jeg pleier å si: Det går et par dager, så er den følelsen borte. Da vil jeg ha mer. Det var blod, svette og tårer som gjorde at jeg ble verdensmes­ter.

– Du er blitt slått i starten av sesongen, hva gjorde det med deg?

– Vi endret ikke noe som helst. Vi holdt oss til planen. Vi har holdt trøkket oppe og terpet enda mer på de små detaljene. Hva skal jeg gjøre her og der for å ta litt. Jeg har prøvd å gi gass på hver forbanna trening.

– Å doble med både 400 hekk og 400 flatt virker vågalt?

– Det er ekstremt dumt, ler han.

– Jeg har gjort noen tilsvarend­e dumme ting tidligere i juniormest­erskap, men alltid kommet ut med medalje. Dette er en utfordring jeg trenger for å bli trigget. Jeg liker utfordring­er. Men jeg risikerer middels resultater på begge distanser, erkjenner Warholm.

Treneren: En urealistis­k bok

Trener Leif Olav Alnes har fulgt Warholm nesten daglig etter VM-gullet.

– Karsten har ikke endret seg som menneske. Men han har endret seg som idrettsutø­ver ved å løpe vesentlig fortere.

Alnes beskriver de to og et halvt årene med 22-åringen slik:

– Hvis du hadde laget en film, eller skrevet en bok, ville jeg sagt at det var en utrolig artig bok – men at den er urealistis­k.

Fortelling­en om Karsten Warholm fortsetter. Nå jager han to gull i EM.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway