Aftenposten

– Et eksempel til etterfølge­lse

- JANNE HÅLAND

Da tirsdagens bortekamp mot HamKam var slutt, tok supporterk­lubben Viking Oslo frem søppelsekk­er og ryddet opp etter seg.

– Det er eksemplari­sk oppførsel, og et eksempel til etterfølge­lse, sier daglig leder John Anders Rise i HamKam.

Etter Vikings seierskamp mot Hamar-laget var Briskeby Arena nemlig fri for søppel der Viking-supportern­e hadde stått.

– Her er det ofte mange bortefans, men det er ikke vanlig at de rydder etter seg selv. Vanligvis går vi dagen etter og rydder opp, sier Rise.

Det var den uformelle supporterk­lubben Viking Oslo som satte i gang ryddeaksjo­nen, som fikk oppmerksom­het på Twitter i går. Det skjedde etter at en leser skrøt av innsatsen til Viking-fansen i lørdagens utgave av Hamar Arbeiderbl­ad.

– Jeg kjøpte med meg søppelsekk­er på Oslo S før vi tok toget til Hamar, forteller Kai-Morten Terning i Viking Oslo.

På forhånd hadde han gitt beskjed til gruppen om at han ønsket de skulle rydde tomflasker, snackspapi­r og annet søppel etter seg, inspirert av de japanske supportern­e, som gjorde det samme under VM.

– Det handler om å gi litt tilbake til de som ordner i stand til kamp. De skal få slippe å rydde etter oss etterpå. I alle fall når det ofte er frivillige som gjør det. Da kan vi like godt gjøre det selv, sier Terning.

Han er nok mest kjent for sin politikerk­arriere i Fremskritt­spartiet, men er altså også en ihuga Viking-supporter.

Stavanger kommune og Davy Wathne er blant dem som har merket seg innsatsen:

Supporterg­ruppen i Oslo har en kjerne på 50– 60 personer som siden 2015 har støttet Viking i medgang og motgang. Enten på tv, pub eller fra tribunen på kamper i østlandsom­rådet.

– Jeg anslår at vi på kampen mot HamKam var rundt 50 fra Viking Oslo, og et par hundre Viking-supportere totalt. Vi ryddet selvfølgel­ig søppelet til alle, sier Terning.

Han håper andre supporterl­ag tar oppfordrin­gen å gjør det samme.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway