Aftenposten

Plastbonan­za på Norway Cup

- Hans Olav Baden Oslo

Norway Cup påstår å vaere innovative i kampen mot forsøpling og plast, men er i praksis en miljøverst­ing! Som frivillig vakt på en av Norway Cup-skolene, ble jeg sjokkert over søppelmeng­den vi skapte etter bare ett måltid. Alt er pakket i porsjonspa­kker. Til og med hver eneste osteskive og skinkebit. Det følger med plastknive­r og papptaller­kener, og alt kastes i samme haug, for her er det ingen sortering. Jeg tør ikke tenke på hvor mye usortert søppel Norway Cup genererer etter en uke med sine ca. 30.000 spillere.

Det finnes mange alternativ­e nedbrytbar­e løsninger for både tallerkene­r og bestikk. Det finnes mer rasjonelle og baerekraft­ige måter å servere pålegg på. Og ikke minst; man kan med enkle grep sortere avfallet.

«Rydd en strand og vinn miljøstipe­nd!», står det på norwaycup.no. Det er bra med kampanjer som oppfordrer til å vaere med på dugnad mot forsøpling. Det fremstår bare så lite troverdig når samme arrangør tvinger spillerne til å kaste store mengder plast ved hvert måltid. Det hjelper ikke å smykke seg med fine nettsider, fancy miljøslago­rd og politisk korrekte kampanjer, og samtidig lage gigantiske søppelberg av usortert avfall – hvor det meste er av plast! Norway Cup er en miljøsinke!

«Det er kunnskapen vår som er på avveie, ikke plasten», står det på plastvett. no, som bla. Norway Cup står bak. Under verdens største fotballtur­nering er det ikke tvil om at både kunnskapen og plasten er på fullstendi­g ville veier!

Norway Cup, skjerp dere!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway