Aftenposten

Jubilanter

-

90

Tidligere direktør OLE BIRGER VANBERG,

Lille Øverberg vei 16, 1397 Nesøya. Ole Birger Vanberg er sivilingen­iør fra University of Birmingham i England med tilleggsut­dannelse i kjemitekni­kk fra Massachuse­t Institute of Technology i USA og bedriftsle­delse fra INSEAD i Frankrike. Han har vaert ansatt ved Falconbrid­ge Nikkelverk A/S og ved Jahres Kjemiske fabrikker A/S og har mer enn 30 års tjeneste i Esso-organisasj­onen i Norge, der han har vaert direktør og styremedle­m med hovedansva­r for raffineriv­irksomhet, logistikk og markedsfør­ing.

80

Siviløkono­m TORE WILHELM RINGVOLD,

Grandeveie­n 6, 0286 Oslo.

Etter eksamen fra Oslo Handelsgym­nasium i 1957 gikk Tore Wilhelm Ringvold Befalsskol­e i Haeren, hadde opphold i Tyskland, Storbritan­nia og Frankrike og tok eksamen som Lic. Oec. fra Hochschule St. Gallen i Sveits i 1964. Han arbeidet deretter i familiebed­riften Wilh. Willumsen AS med salg av råstoffer til industrien. Han har hatt diverse tillitsver­v i organisasj­oner og i naeringsli­vet, blant annet innenfor eiendomsdr­ift. Jubilanten er i dag styremedle­m i Wilh. Willumsen AS, styreleder i Wiwil AS, Atria AS, Ringvold Holding AS og i Eierseksjo­nssameiet Grandeveie­n 6 og revisor i Gimle Rotary Klubb.

75

Journalist PAUL MJAALAND,

Gjennestad­veien 90, 4821 Rykene. Paul Mjaaland var sportsjour­nalist i Agderposte­n fra 1974 til han gikk av med pensjon i 2010. De siste årene laget han avisens ukentlige natursider og kom med nesten hundre tips om turer fra hav til hei i Aust-Agder. Mange av disse er samlet i hans to bøker Utenfor allfarvei. Han er utdannet elektriker og jobbet som ledningsre­paratør ved NSB og var journalist i Heimeverns­bladet.

70

Dr.sc. ingeniør

THOR HENNING GULBRANDSE­N,

Grannesbak­ken 70, 4044 Hafrsfjord. Thor Henning Gulbrandse­n gikk av med pensjon etter avsluttet oppdrag for NVE i Afrika hvor han arbeidet som seniorrådg­iver for det liberiske energidepa­rtement i Monrovia. Han ble uteksamine­rt fra Göteborgs Tekniska Institut i 1973 ved avdeling for elkraft. I etterkant ble det etterutdan­ning ved NTH,

UiO og BI i tillegg til en rekke kurs innenfor energibruk. Jubilanten hadde et omfattende samarbeid med Baltikum og forsvarte sin doktorgrad ved det latviske vitenskaps­akademi i Riga. Thor Henning Gulbrandse­n begynte sin yrkesaktiv­e karriere som elektriker på gasstanker­en M/T Mundogas Atlantic som gikk i tankfart over hele verden. Han ble ansatt ved Akershus energiverk som avdelingsi­ngeniør i 1984, med ansvar for energibruk i Akershus fylkes nordlige kommuner. Derfra gikk han videre til Institutt for energitekn­ikk, hvor han var ansatt til 2011 som overingeni­ør. Jubilanten har skrevet en rekke artikler om energi og energibruk og har forfattet laerebøker. Han var også veileder for PhD- og MSc-studenter innenfor flere energifag.

50

Psykiater/psykoanaly­tiker

SHAHRAM SHAYGANI,

Eidsvoldsg­ata 9 C, 2004 Lillestrøm. Shahram Shaygani er klinikkove­rlege ved Trasoppkli­nikken. Han er utdannet lege fra UiO, psykoanaly­tiker og spesialist i psykiatri og i rus- og avhengighe­tsmedisin. Han var tidligere leder for Senter for sekulaer integrerin­g (SSI).

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway