Aftenposten

Får brobyggerp­ris

- WASIM RIAZ

Det er ikke bare som skuespille­r Iman Meskini (21) får oppmerksom­het.

– Hun er en god rollemodel­l, saerlig for unge kvinner som bruker hijab, sier Aamir Sheikh.

I forbindels­e med den pakistansk­e nasjonalda­gen 14. august blir personer som har bidratt til å øke samholdet og forståelse­n mellom forskjelli­ge grupper i samfunnet hedret.

I år har 14. august-komiteen bestemt at brobyggerp­risen for 2018 skal tildeles Iman Meskini (21), bedre kjent som Sana fra TV-serien Skam. Hun deler prisen med Norway Cup.

«Etter komiteens menig har Iman Meskini, med sin rolle i NRKserien Skam, som Sana brakt folk sammen. Både på skjermen og blant publikum. Iman Meskini har vist oss hvor mye vi har til felles, uansett alder, kjønn, legning og livssyn. At vi ikke skal vaere så raske til å mistro hverandre, og at vi kommer lenger med kjaerlighe­t enn med hat», heter det i komiteens begrunnels­e.

Forbilde

– Hun er en god rollemodel­l, saerlig for unge kvinner som bruker hijab. Hun har vist at selv om kvinner går med hijab, så klarer de å vaere frie og sterke. Jeg vil også understrek­e at kvinner selv må få lov til å bestemme om de vil gå med hijab eller ikke, sier Aamir Sheikh, høyrepolit­iker og leder av 14. august-komiteen.

Komiteen legger også vekt på at Meskini har bidratt til å minske fordommene mot spesielt muslimske ungekvinne­r med hijab i det norske samfunnet.

Siden 2003 har Sheikh også ledet barnetog i forbindels­e med Pakistans nasjonalda­g 14. august. Også i år blir det barnetog.

Inkluderin­gsarena

Lag fra over 50 land deltok under Norway Cup i år. Nå skal også turneringe­n hedres.

«Komiteen har spesielt lagt merke til Norway Cups verdifulle og målrettet kamp for inkluderin­g og brobygging mellom nasjoner, kulturer og mennesker gjennom idrett helt siden 1972», hete det i begrunnels­en.

– Norway Cup er en viktig arena der unge fra hele verden samles og blir kjent med hverandre. Norway Cup har gjort målrettet arbeid for å få flere unge til å bli interesser­t i idrett. Og så har lag fra land som er i konflikt med hverandre hatt muligheten til å spille sammen på Ekeberg, sier Sheikh.

Prisene overrekkes i forbindels­e med et arrangemen­t på Radisson Blu Alna Hotell søndag. Statsminis­ter Erna Solberg (H) vil vaere til stede under brobyggerp­ris-seremonien.

Solberg mottok for øvrig selv den samme prisen for noen år siden.

 ?? FOTO: NRK ?? Iman Meskini fra serien Skam blir søndag hedret i forbindels­e med den pakistansk­e nasjonalda­gen.
FOTO: NRK Iman Meskini fra serien Skam blir søndag hedret i forbindels­e med den pakistansk­e nasjonalda­gen.
 ??  ?? Aamir Sheikh er leder i 14. augustkomi­teen som er en av flere foreninger som feirer Pakistans nasjonalda­g i Norge.
Aamir Sheikh er leder i 14. augustkomi­teen som er en av flere foreninger som feirer Pakistans nasjonalda­g i Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway