Aftenposten

Frp-fylkeslag krever handling Siv Jensen

- GURI GUNNES OPPEGÅRD

Før helgen sendte fylkeslede­r Odd Eilert Persen i Troms og Finnmark Frp en mail til Siv Jensen. Der ber han om å få en avklaring på hvorvidt ledelsen fortsatt har tillit til Per Sandberg.

Det bekrefter Persen i en SMS til Aftenposte­n:

«Har som leder av Troms og Finnmark Frp, kontaktet vår leder skriftlig og bedt om snarlig handling jmf Per Sandberg. Avventer avklaring innen mandag.»

Saerlig Sandbergs uttalelse om at det var et bevisst valg å ikke informere Statsminis­terens kontor forut for Iran-reisen, har skapt reaksjoner i nord.

– Jeg ønsker ikke å si noe mer om vår tillit til Per Sandberg, men de er ikke fornøyd med saken i ledelsen. Vi krever en avklaring på dette, og det har vi fått beskjed om at vi skal få, utdyper Persen overfor Aftenposte­n.

Han ønsker ikke å gå konkret inn på hva som står i brevet til ledelsen.

– Jeg krever svar og har satt frist til mandag. For noe må vi gjøre, det kan jeg si. Vi sitter ikke på gjerdet i denne saken, sier Persen.

Tillitskri­se i nord

Etter det Aftenposte­n forstår, er medlemmer i Frp i de nordligste fylkene svaert opprørt over Per Sandbergs Iran-reise.

– Jeg ønsker ikke å si noe mer om hva vi tenker rundt dette nå. Men vi kan ikke sitte og ha det sånn her. Vi har masse medlemmer som er fortvilet over situasjone­n, sier Persen.

Han viser også til at partiet nå er i startgrope­n til neste års kommuneval­g, og at det derfor er saerlig viktig å få en avklaring.

Siv Jensen har fått tilbud om å kommentere saken, men var lørdag kveld ikke tilgjengel­ig for pressen. Per Sandberg ønsker ikke å kommentere saken.

Per Sandberg har i en rekke år vaert bosatt på Senja i Troms hvor han bodde sammen med sin nylig fraseparer­te kone Line Miriam Sandberg. Hun er i dag statssekre­taer i Helse- og omsorgsdep­artementet.

Før sommeren ble det kjent at Sandberg har kjøpt bolig i Mandal, og at han vil flytte til Sørlandsby­en.

Etter det Aftenposte­n forstår er hensynet til Sandbergs familie i Troms, hovedårsak­en til at Frp i Troms og Finnmark avventer et svar fra Siv Jensen før de offentlig gir uttrykk for sin holdning til Per Sandbergs håndtering av Iran-reisen.

Liv Gustavsen er leder for det nyopprette­de Viken Frp, som er en sammenslåi­ng av fylkeslage­ne i Buskerud, Akershus og Østfold. Gustavsen ønsker ikke å si om hun har tillit til Per Sandberg. Hun er imidlertid kritisk til Sandbergs opptreden.

– Han har brutt sikkerhets­regle-

Frp-lederen i Per Sandbergs tidligere hjemfylke Troms har gitt Siv Jensen frist til i morgen med å avklare tillitsfor­holdet til nestledere­n.

ne og det syns jeg er ganske problemati­sk. Men om jeg har tillit til ham eller ikke, får vi ta internt. Jeg har tillit til at partileder Siv Jensen rydder opp, sier Gustavsen og legger til:

– Det er ikke en hyggelig situasjon akkurat nå, men jeg håper vi kan gå videre og få drive politikk igjen.

Hvordan partiet skal gå videre har hun ikke et klart svar på.

– Både Erna Solberg og Siv Jensen har tillit til ham som fiskerimin­ister, og det forholder vi oss til. Så må vi internt i partiet vurdere om vi har tillit til ham som første nestleder på neste landsmøte. Dette er ikke en sak nå, sier Gustavsen.

Agder har tillit til Sandberg

Aftenposte­n har forsøkt å få en uttalelse fra alle fylkeslede­rne i Frp om deres tillitsfor­hold til Per Sandberg.

Christian Eikeland, leder i Agder Frp, skriver i en SMS at han har tillit til Per Sandberg:

«Han har beklaget og har helt sikkert laert. Han gjør en utrolig god jobb som fiskerimin­ister og ser at både statsminis­teren og vår partileder sier han kan fortsette å gjøre den gode jobben han gjør.»

Aftenposte­n har også vaert i kontakt med partiets fylkeslede­re i Innlandet, Vestland, Møre og Romsdal, Trøndelag, Vestfold og Telemark. Ingen av disse ønsker å kommentere saken.

– Hvis jeg har noen meninger om Per Sandberg, så vil jeg fortelle dem til Siv Jensen eller Per Sandberg selv, ikke til mediene, sier Frode Gaasland Hestnes i Telemark Frp i en kort kommentar.

Allan Ellingsen i Nordland Frp og Bente Thorsen i Rogaland Frp har lørdag ettermidda­g ikke besvart Aftenposte­ns henvendels­er.

 ?? FOTO: MAGNE KVESETH, ALTAPOSTEN ?? Fylkeslede­r Odd Eilert Persen i Troms og Finnmark Frp krever handling fra partileder Siv Jensen.
FOTO: MAGNE KVESETH, ALTAPOSTEN Fylkeslede­r Odd Eilert Persen i Troms og Finnmark Frp krever handling fra partileder Siv Jensen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway