Aftenposten

Slik har du aldri sett Ullevaal før!

- DANIEL RØED-JOHANSEN

– Det er fantastisk å se så mange her, sa Mats Zuccarello henvendt til naermere 20.000 tilskuere.

For første gang ble det arrangert ishockeyka­mp på nasjonalar­enaen. Zuccarello og den svenske superstjer­nen Henrik Lundqvist hadde samlet hvert sitt lag med store ishockeyna­vn.

Det var Lundqvists lag som til slutt gikk seirende ut av showkampen (10–7), men det var ikke selve kampen det handlet om. Det handlet om et arrangemen­t for å rette oppmerksom­het mot barn som trenger hjelp.

– Jeg synes man kan bruke sitt navn og det man har fått tildelt, på en positiv måte. Jeg er opptatt av barn, at de skal ha det bra og ha mulighet til å leke. Det er en liten ting å kunne bidra, sier Zuccarello.

Overrasket over responsen

Både han og Lundqvist har veldedige organisasj­oner ved siden av livet som ishockeypr­ofiler i verdens største hockeyliga, NHL.

– Det var en mulighet til å gjøre noe unikt sammen. Vi kunne samle inn penger og samtidig vise frem ishockey, sier Lundqvist.

Overfor Aftenposte­n forteller han at han ble overrasket over responsen fra en rekke kjente NHL-spillere.

– Sommeren er veldig viktig for alle spillere. Det er tiden man lader batteriene. Men de som hadde mulighet, takket ja umiddelbar­t. Det er utrolig kult, sier Lundqvist.

– Det var imponerend­e å se hvor mange tilskuere som hadde tatt turen, sier tidligere New York Rangers-kaptein Ryan McDonagh.

Zuccarello fikk størst jubel

På Ullevaal stadion var det kjendiskam­p og Madcon-opptreden. Så var det klart for showkamp foran de naermere 20.000 tilskuerne.

Da navnet til Lundqvist ble ropt opp over høyttalera­nlegget, steg lydnivået betrakteli­g. Men det kunne ikke måle seg med desibelniv­ået som fulgte rett etterpå. Da ble Zuccarello presentert.

Zuccarello brenner for at barn skal ha det bra, og at ingen skal ekskludere­s fra idretten. Men han brenner også for norsk ishockey.

Drømmen er at ishockeysp­orten skal vokse seg større.

For 30-åringen handler det snart om en ny NHL-sesong for New York Rangers. Etter en frustreren­de sesong sist vinter ble det røsket opp, og laget bygges opp med en rekke unge spillere.

Zuccarello og Lundqvist er to av veteranene som er igjen. Hva som skjer på sikt, er imidlertid usikkert. Zuccarello har ett år igjen av kontrakten med klubben.

 ?? FOTO: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX ?? Slik så det ut da det ble arrangert ishockeyfe­st for veldedig formål på Ullevaal stadion.
FOTO: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX Slik så det ut da det ble arrangert ishockeyfe­st for veldedig formål på Ullevaal stadion.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway