Aftenposten

Alli matchvinne­r da Spurs vant seriepremi­eren

-

Tottenham ble presset, men dro likevel i land tre poeng i seriepremi­eren borte med 2-1-seier mot Newcastle i går.

Alle målene kom i kampens 20 første minutter.

– Vi fortjente minst uavgjort, sa Newcastle-manager Rafael Benitez til Sky Sports etter kampen.

Da hadde han nettopp sett sitt lag gå av banen med null poeng etter å ha presset Tottenham store deler av kampen. To ganger smalt ballen i treverket, i tillegg gjorde Spurs-keeper Hugo Lloris flere strålende redninger.

– Vi kjempet helt til det siste og hadde flere store sjanser i annen omgang, sa Benitez videre.

Jan Vertonghen gjorde 0–1 allerede etter åtte minutters spill. Belgierens heading gikk i tverrligge­ren og ned før Newcastles keeper Martin Dúbravka slo den ut.

Men klokken til dommer Martin Atkinson gjorde utslag, noe som betyr at ballen hadde passert mållinjen. Dermed hadde ikke Atkinson annet valg enn å dømme mål, selv om ballen ikke var mer enn ni millimeter over linjen.

Så utlignet Joselu for vertene tre minutter senere. Matt Ritchie slo ballen hardt inn foran mål fra høyre, traff pannebrask­en til Joselu og ballen forsvant uttakbart for Spurs-keeper Hugo Lloris i mål.

Ti minutter senere stanget Dele Alli Tottenham opp i 1–2 etter et herlig innlegg fra Serge Aurier. Så stoppet ketchupeff­ekten, og Alli skulle vise seg å bli matchvinne­r med det målet.

Holdt unna

–Newcastle var for fullt med i kampen, og presset bortelaget gjennom deler av annenomgan­gen. Tottenham holdt unna, men det var ikke mer en så vidt. Etter vel 84 minutter gikk en Newcastle-avslutning fra Salomon Rondo i tverrligge­ren bak Hugo Lloris i Tottenham-målet.

Ballen var borti et «Spurs»bein på veien. Det var andre gang i kampen ballen smalt i treverket for Newcastle som ikke klarte å utnytte sjansene de fikk. Dermed ble det stang ut og null poeng for Rafael Benítez og Newcastle i seriepremi­eren.

– Stolt

Tottenham-manager Mauricio Pochettino hadde derimot større grunn til å smile etter kampen.

– Jeg er så stolt av laget under disse omstendigh­etene. Newcastle er et godt lag og de hadde noen store sjanser til å score mer enn det ene. Men noen ganger trenger man litt flaks og ikke bare innsats i fotball, sa Pochettino som ikke kjøpte en eneste spiller i overgangsv­induet som stengte torsdag

Fredag vant Manchester United 2–1 over Leicester i ligaåpning­en.

Flere norske i aksjon

Maurizio Sarri og Chelsea fikk en perfekt start på Premier League-sesongen da Huddersfie­ld ble beseiret 3-0 på bortebane.

Det var også flere nordmenn i aksjon i går. Joshua King spilte 90 minutter da Bournemout­h sikret tre poeng etter 2-0 mot nyopprykke­de Cardiff. Og i Crystal Palaces 2-0-seier over Fulham fikk Alexander Sørloth og Stefan Johansen begge spille de siste minuttene.

PS: I Championsh­ip debuterte Ørjan Nyland for Aston Villa, som vant 3-2 over Wigan. (NTB)

?? FOTO: OWEN HUMPHREYS, AP/NTB SCANPIX ?? Tottenhams Dele Alli (t.v.), her i duell med Newcastles Jonjo Shelvey, stanget inn vinnermåle­t tidlig i kampen.