Aftenposten

Norsk hiphop fortjener en som Myra

- Katrine Sviland

Myra er den 23 år gamle bergensere­n Regina Tucker, utropt til nytt raptalent, hun som kan bidra til et merkbart skifte i norsk hiphop.

For det blir jo et poeng at hun er en kvinnelig artist; kvinner er stadig underrepre­sentert på den nor- ske rap- og hiphopscen­en, mindre synlige. Bergensrap­peren har NMG/G-huset i ryggen nå, men debutsinge­len «Hold an» ga hun ut selv.

Den sørget for at by:larm hanket henne inn umiddelbar­t.

Sjelden karisma

Det er helt tomt foran scenen når hun går på, men folkemengd­en fra Amfiet beveger seg raskt bort til Vindfruen.

Og Myra sørger for at de blir der. Maken til karisma kan sjelden oppleves fra hennes ofte mer selvhøytid­elige kolleger. Kamuflasje­kledd på hver sine måter teller vi tre damer på scenen, én bak mikseborde­t, en korist, og Myra selv – som allerede eier scenen med avslappet autoritet. Hun starter opp med «Hold an», trygg og solid både på synging og rapping. Publikum digger det, for den unge gjengen ved siden av meg er det som om de endelig ser noe de liker på denne festivalen.

Rå holdning

«Fy faen, så mange digge folk her i dag», kommer det fra scenen, sjarmerend­e nervøst. Så «Jeg heter Myra, og er fra Bergen», det

hørte vi vel alle fra første skarring. Hun får flere inn på scenen, snart backes hun av seks korister som synger med på «wam bam!» – ikke alle med like rå holdning som hun selv fremviser.

Men det skal jo som sagt godt gjøres. De er hennes «bad bitches», som hun kaller dem.

Følelsen av Myra

Myra i liveformat­et kommer mer til sin fulle rett, hun trenger ikke mange hjelpemidl­er for å lage et show, selv om hun inviterer med et par gjestearti­ster og et par profesjone­lle dansere. Mest flow har hun selv, og hvem andre kan inkorporer­e hairflicks med halvannen meter lange krøller inn i danserutin­ene? Maya Vik gjester scenen på «Opplevelse og kos», ikke like komfortabe­l med rappingen, men det er en fin dynamikk dem imellom.

Myra lar seg heller ikke overskygge av fjorårets headliner Lars Vaular, som hun introduser­er som «bror, far og beste venn». I den myke låten «Ventet på deg» får de frem det beste i hverandre, og samarbeide­t begeistrer tydeligvis publikum.

Karibiske rytmer gir et behagelig bakteppe for Myras rapping, og de som kom tidlig på Øya i går for å danse – eller for å oppleve et musikalsk talent – fikk god uttelling. «Føle meg selv», noe som alltid er viktig, ifølge Myra, får vi mot slutten. Og vi følte absolutt også Myra.

 ?? FOTO: MONICA STRØMDAHL ?? Raptalente­t Myra i liveformat­et kommer mer til sin fulle rett, mener anmelderen.
FOTO: MONICA STRØMDAHL Raptalente­t Myra i liveformat­et kommer mer til sin fulle rett, mener anmelderen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway