Aftenposten

Tom Harald Nesvik: Jeg skal vaere fiskerimin­ister for hele landet

- HILDE BJØRHOVDE

Den nye fiskerimin­isteren Harald Tom Nesvik (52) fikk nøkler, blomster og bamseklemm­er av sin forgjenger Per Sandberg.

Nesvik roste sin forgjenger som en av de beste fiskerimin­istrene landet har hatt. De to har vaert venner i 20 år, og Nesvik regnet med fortsatt å kunne diskutere med og bryne seg på Per Sandberg.

Nå ser Nesvik frem til selv å få lede det han omtaler som Norges viktigste departemen­t.

Nesvik, som sa fra seg embetet som fylkesmann i Møre og Romsdal for å slippe å pendle mellom hjembyen Ålesund og Molde, hadde plutselig ingen problemer med en pendlertil­vaerelse, denne gang som statsråd.

– Når man er så heldig å få spørsmål om å lede et departemen­t, er det ikke lov å si nei, sa den ferske fiskerimin­isteren.

Han ville ikke uttale seg om når han var forespurt om å bli ny fiskerimin­ister. Han ønsket heller ikke å si noe om sin forgjenger Sandbergs sorti.

Nesvik var kun interesser­t å snakke om hvor mye han gleder seg til å ta fatt på arbeidet i regjeringe­n.

– Jeg skal gjøre mitt ytterste for å skape arbeidspla­sser, og det er mitt ansvar at veksten innen fiskerinae­ringen skal fortsette. Det viktigste for meg blir å fortsette det påbegynte arbeidet. Vi skal ta hele landet i bruk, og jeg ser frem til å besøke både små og store aktører i naeringen. Jeg skal vaere fiskerimin­ister for hele landet, fastslo han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway