Aftenposten

Cavendish stiller i Artic Race

-

Arctic Race of Norway starter torsdag.

Når den sjette utgaven av Arctic Race of Norway starter, stiller tidligere verdensmes­ter og vinner av 30 etapper i Tour de France, Mark Cavendish til start.

– Cavendish er en av sykkelspor­tens største profiler, og er den med nest flest etappeseie­re i Tour de France. Det blir spennende å se hva han kan utrette når han kommer til Arctic Race of Norway, sier daglig leder i Arctic Race of Norway Knut-Eirik Dybdal.

En av dem som helt sikkert ønsker å slå dem alle, er Nord-Norges egen August Jensen, som i fjor syklet inn til en sterk annenplass. Men Cavendish og Jensen får hard konkurrans­e, for også Christophe Laporte og Andrea Pasqualon stiller til start.

Thor Hushovd, også han tidligere verdensmes­ter, håper også de norske rytterne Sondre Holst Enger og Herman Dahl kan yppe seg.

– Alle disse vil helt sikker ha et ønske å ta skalpen til Cavendish under årets ritt, sier Hushovd.

Flere profiler

Det blir uansett hard kamp om etappeseir­ene da også vinneren av klatretrøy­en i fjorårets Tour de France, Warren Barguil, stiller til start sammen med Guillaume Martin og Omar Fraile. Sistnevnte ble kåret til «king of the mountains» i årets Vuelta a España.

Det gjør også rytteren mange kaller for «den nye Peter Sagan», nederlands­ke Mathieu van der Poel. Han har de siste årene dominert i Cyclocross, en form for offroad-sykling, og ble verdensmes­ter i grenen i 2015

– Mange mener van der Poel er den nye Peter Sagan, og den første etappen inn til Kirkenes er som skreddersy­dd for ryttere med hans kvaliteter, sier Hushovd.

Første etappe av verdens nordligste profesjone­lle sykkelritt starter i Vadsø torsdag. Rittet avsluttes i Alta søndag 19. august. (NTB)

 ?? FOTO: MICHAEL A. MARIANT / AP ?? Mark Cavendish sykler Artic Race of Norway.
FOTO: MICHAEL A. MARIANT / AP Mark Cavendish sykler Artic Race of Norway.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway