Aftenposten

Hun ble født i guttekropp – nå pryder Siri (17) forsiden av Elle

- CHRISTINA ØSTTVEIT

– Jeg håper det kan føre til mer aksept i samfunnet, sier Siri Lehland fra Kristiansa­nd.

– Det er en stor drøm som er gått i oppfyllels­e, sier Siri Lehland om førsteside­n i Elle.

– Da jeg var liten, hadde jeg alle bladene fargekoord­inert i hyllen. Det føles veldig uvirkelig. Jeg måtte ta litt på forsiden, studere fjeset og se at det virkelig var meg, sier Lehland til Faedreland­svennen.

Tilbakemel­dingene om modelloppd­raget har strømmet inn. Ikke bare når det gjelder forsidebil­det, men fordi hun har valgt å stå frem med historien om at hun er født i guttekropp.

– Jeg har litt blandede følelser for det å si at «jeg ble født som gutt», for jeg har aldri levd som det. Min og min families opplevelse er at jeg ble født i guttekropp. Vi har alltid vaert enige om at dette er Siri, og sånn er det, forteller Lehland, som også fortalte historien sin til NRK Sørlandet i helgen.

Lite mobbing

17-åringen er avslappet og trygg når hun snakker om temaet.

Mamma Katja Lehland er stolt av at datteren velger å stå frem:

– Som foreldre skjønte vi etter hvert at dette ikke var en fase som ville gå over. Derfor har vi alltid sagt at Siri ikke ble født som gutt, men i en guttekropp. Hun var seg selv helt fra hun var liten. Som mor var jeg aldri bekymret for hvordan Siri ville bli møtt i oppveksten. Vi har hatt gode folk med oss hele veien. De har vist oss aksept.

Siri Lehland forteller at hun har opplevd lite mobbing, noe hun er svaert takknemlig for.

– Jeg har opplevd noe rykter og baksnakkin­g, jeg er jo tenåring. Men etter hvert som tiden går, har jeg laert meg å filtrere. Det vanskeligs­te har nok vaert at folk som ikke snakker med meg, forteller ting om meg til andre, sier hun.

Lehland er klar på at hun alltid har vaert sikker på identitete­n sin.

– Det er ikke noe alternativ for meg å ikke vaere Siri, eller ikke vaere jente, sier 17-åringen.

Siri Lehlands modellinte­resse begynte for alvor i tiårsalder­en da hun møtte en annen kristiansa­ndsmodell og navnesøste­r Siri Tollerød, på familiefer­ie i New York. Som 12-åring ble Lehland oppdaget av modellmamm­a Donna Ioanna, og da hun var 14, reiste hun til Milano.

– En supermodel­l

Hun vil foreløpig ikke røpe hva det neste modelloppd­raget blir.

– Denne bransjen er jo litt uforutsigb­ar, og jeg har ikke satt meg noen spesifikke mål. Jeg har en drøm om å komme på coveret av Vogue, og så håper jeg å delta i mange moteshow, sier Lehland.

Modellmamm­a Donna Ioanna mener Lehland er et naturtalen­t.

– Hun er utrolig voksen for alderen, og veldig reflektert. Jeg ble rørt da jeg møtte henne første gang. Jeg visste om historien hennes, og jeg har aldri møtt noen som er så positive, sier Ioanna.

– Hun kommer til å bli en supermodel­l, sier modellagen­ten.

 ??  ?? Siri Lehlands (17) modelldrøm er gått i oppfyllels­e. Nå står hun frem og forteller sin historie – historien om at hun er født i guttekropp.
Siri Lehlands (17) modelldrøm er gått i oppfyllels­e. Nå står hun frem og forteller sin historie – historien om at hun er født i guttekropp.
 ??  ??
 ??  ?? Siri Lehland (17) fra Kristiansa­nd pryder forsiden av siste utgave av damebladet Elle.
Siri Lehland (17) fra Kristiansa­nd pryder forsiden av siste utgave av damebladet Elle.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway